از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه پروفیل و قوطی

اجرای سقف با پروفیل

Rate this post

مقدمه

صنعت ساخت و ساز امروزه به عنوان یکی از بزرگترین صنایع شناخته می‌شود که در آن استفاده از مواد مناسب در فرآیند ساختمان سازی بسیار حائز اهمیت است. در ساخت ساختمان‌ها، استفاده از مقاطع فلزی و غیرفلزی متنوعی برای اجرا و ساخت استفاده می‌شود. پروفیل‌ها از جمله گروه گسترده‌ای از محصولات است که در صنعت ساخت و ساز به کار می‌روند. پروفیل‌های ساختمانی در بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یکی از کاربردهای مهم پروفیل‌ها، اجرای سقف است. استفاده از پروفیل‌ها و ورق‌های گالوانیزه در اجرای سقف، یکی از روش‌های پرکاربرد در مناطق بارانی است. شاید همه ما سقف‌هایی را با پروفیل‌ها و ورق‌های گالوانیزه در مناطق شمالی و مناطق بارانی دیده باشیم. اجرای سقف با استفاده از پروفیل‌ها و ورق‌های گالوانیزه، به زیبایی و طراوت فضای عمومی شهرها و روستاها کمک می‌کند. به همین دلیل، در این مقاله به بررسی روش اجرای سقف با استفاده از پروفیل و ورق‌های گالوانیزه می‌پردازیم.

چگونگی اجرای سقف با پروفیل

سقف‌های پروفیلی از جمله روش‌های مقرون به صرفه برای استفاده در مناطق شمالی کشور هستند که به دلیل رطوبت و باران بیشتر از سایر مناطق، استفاده از آن‌ها متداول است. برای اجرای سقف با استفاده از پروفیل، از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. اجرای این نوع سقف نیازمند انجام چند مرحله می‌باشد و برای اجرای صحیح آن، به دانش و تجربه متخصصان متخصص در این حوزه نیاز است.

مرحله اول اجرای سقف با پروفیل

مرحله اول اجرای سقف با پروفیل، شامل برش طولی ورق شیروانی است. معمولاً ورق‌های شیروانی به طول ۹.۸ متر عرضه می‌شوند. برای برش ورق در این مرحله، می‌توان از ابزارهای مختلفی مانند دستگاه فرز، اره گردبر و قیچی مخصوص استفاده کرد. از بین این دستگاه‌ها، دستگاه فرز سرعت بیشتری دارد. اره گردبر و قیچی مخصوص نیز به ترتیب سرعت کمتری در برش ورق دارند. با این حال، قیچی مخصوص به عنوان روشی ایمن‌تر برای برش طول ورق معرفی می‌شود.

مرحله دوم اجرا

مرحله دوم اجرا، درج سوراخ در لبه‌های ورق برش زده شده است. این سوراخ‌ها با استفاده از مته و به قطر ۵ میلیمتر صورت می‌پذیرد. در این مرحله، فاصله لبه ورق برای درج سوراخ باید بین ۱۵.۳ تا ۲۰.۴ سانتیمتر باشد.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: جوشکاری پروفیل سبک

 

مرحله سوم

در این مرحله، ورق‌ها به صورت افقی روی شاهتیر یا خرپا قرار می‌گیرند و سپس با آرامی نصب می‌شوند. برای جلوگیری از نفوذ باد و باران، توصیه می‌شود بخش انتهایی ورق‌ها با استفاده از پلاستیک یا نوار چوب محکم شوند.

مرحله چهارم اجرای سقف با پروفیل

پس از نصب ورق‌ها بر روی شاهتیر یا خرپا، باید ورق‌ها را به صورت محکم تثبیت کرد. در این مرحله از پیچ‌ها استفاده می‌شود. برای به‌دست آوردن نتیجه مطلوب، توصیه می‌شود از پیچ‌هایی با سایز ۵.۲ در ۱۰ سانتیمتر استفاده کنید. همچنین، واشر پیچ نیز بهتر است از واشرهای پلی کربنات استفاده شود.

مرحله پنجم: پوشش کامل

در این مرحله، لازم است تا سقف به‌طور کامل پوشیده شود. پس از پوشاندن ورق، ورق بعدی باید به اندازه ۵.۵ سانتیمتر روی ورق کناری قرار بگیرد.

مرحله نهایی

دقت و دقت در همه مراحل بسیار مهم است. در مرحله پنجم، بعد از کامل شدن یک طرف، باید مراحل در سمت دیگر نیز انجام شود. در این مرحله، باید در بخش مشترک یک کلاهک درج شود.

توجه داشته باشید که اگر سقف مورد نظر دارای شیب دو طرفه است، باید همه مراحل را برای طرف دیگر نیز انجام دهید. همچنین، در بخش مشترک نیز باید یک کلاهک درج شود.

کدام نوع ورق برای اجرای سقف با پروفیل مناسب تر است؟

وجود چندین نوع ورق برای اجرای سقف با پروفیل، گزینه‌های متنوعی را برای ساختمان‌داران فراهم می‌کند. بین انواع ورق‌ها، ورق‌های پی وی سی (PVC)، فایبرگلاس و فلزی رایج‌تر هستند و در این میان، ورق‌های فلزی به عنوان یک گزینه مناسب برای اجرای سقف با پروفیل محسوب می‌شوند. اگر از مدل‌های فولادی یا آلومینیوم استفاده شود، سقف به مقاومت قابل قبولی در برابر خوردگی نیز دست خواهد یافت.

با انتخاب ورق فلزی برای سقف با پروفیل، از خصوصیات برتری برخوردار خواهید بود. ورق‌های فلزی به دلیل سختی، سبکی، قدرت پوشش دهی بالا و مقاومت در برابر عوامل جوی مانند باران، باد و آفتاب، به عنوان گزینه‌ای ایده‌آل در ساخت و اجرای سقف با پروفیل محسوب می‌شوند. همچنین، ورق‌های فلزی قابلیت شکل‌دهی آسان را دارند و امکان ایجاد طرح‌ها و زیبایی‌بخشی به سقف را به شما می‌دهند.

به طور خلاصه، ورق‌های فلزی با قابلیت‌های منحصر به فرد خود، به عنوان گزینه مناسب و پرکاربردی در اجرای سقف با پروفیل معرفی می‌شوند. با استفاده از مدل‌های فولادی یا آلومینیوم، می‌توانید از مزایای بیشتری مانند مقاومت بیشتر در برابر خوردگی نیز بهره‌برداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا