از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه پروفیل و قوطی

پروفیل ناودانی آلومینیومی چیست

Rate this post

مقدمه

ناودانی ها پروفیل های پر کاربرد در صنایع مختلف می باشند. ناودانی ها از متریل مختلفی ساخته می شوند. یکی از ناودانی های پر مصرف، پروفیل ناودانی آلومینیومی می باشد. پروفیل ناودانی آلومینیومی در مدل های متنوعی تولید می گردد. نمونه ناودانی های موجود در بازار، شامل انواع ناودانی های آلومینیومی رنگی، ناودانی های آلومینیومی شیاردار و دیگر انواع ناودانی آلومینیومی است.

پروفیل ناودانی همانطور که گفته شد از متریال های مختلفی ساخته می شود. ناودانی های گالوانیزه و ناودانی های پلاستیکی از جمله دیگر متریال ها برای ساخت ناودانی می باشد. نوع آلومینیومی طرفداران زیاد دارد و به طبع این طرفداران زیاد به موجب خواص و ویژگی های این ناودانی به وجود آمده اند.

پروفیل ناودانی آلومینیومی چه خصوصیاتی دارد؟

پروفیل ناودانی آلومینیومی

پروفیل ها شامل چندین گروه از مقاطع هستند که هر یک کاربرد و خواص گوناگونی دارند و پروفیل ناودانی آلومینیومی نیز به موجب خصوصیات مناسبی که دارد، استفاده های زیادی دارد. از جمله خصوصیات این نوع پروفیل ها، سبکی، قابلیت جوشکاری مناسب و همچنین مقاومت آن ها در مقابل خوردگی می باشد. خواص این پروفیل ها به موجب آلومینیوم به کار رفته در آن ها است.

همانطور که گفته شد این پروفیل ها در صنایع مختلف به کار می روند. دو صنعت اصلی کاربرد این پروفیل های ناودانی، تولید تریلر های گوناگون می باشد.

ناودانی چه بخش هایی دارد؟

پروفیل های ناودانی عموما U شکل می باشند. یکی از مزایای آلومینیوم برای تولید پروفیل ناودانی، انعطاف مناسب ورق های آن است.

پروفیل های ناودانی که از مواد مختلف ساخته می شوند، ویژگی های مشترکی دارند. از جمله ویژگی های مشترک انواع پروفیل ناودانی آلومینیوم و ناودانی پلاستیکی، دو بال و یک جان داشتن آن ها است. جان پروفیل ناودانی به شکل افقی می باشد و بال های این مقاطع عمود بر شان هستند. از جمله اصلی ترین تفاوت های میان ناودانی ها، شکل بال و جان در آن ها می باشد.

بال ها از جمله اجزای اصلی پروفیل ناودانی می باشند که شکل این بخش ها نیز متغیر است. این بال ها در برخی ناودانی ها مساوی است و برخی دیگر نامساوی می باشد.

پروسه ساخت پروفیل ناودانی از طریق دستگاه قالب صورت می گیرد. عموما سایز پروفیل ناودانی آلومینیومی 6 متر یا 12 متر می باشد. این اندازه ها، اندازه های استاندارد ناودانی می باشد.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: پروفیل ساختمانی چیست و چه انواعی دارد؟

استاندارد پروفیل ناودانی آلومینیومی چیست؟

استاندارد پروفیل ناودانی آلومینیومی چیست؟

پروفیل های ناودانی آلومینیومی مشکل و سایر ناودانی های آلومینیومی، باید بر اساس استاندارد مناسبی ساخته شوند. استاندارد پروفیل ناودانی آلومینیومی DIN 1026 می باشد و با این عنوان در بین صنعتگران عنوان می گردد.

در واقع استاندارد پروفیل ناودانی آلومینیومی، تعریف کننده مشخصه های این دسته از پروفیل ها است. در این استاندارد، کلیه ابعاد و دیگر ویژگی های مربوط به پروفیل ناودانی آلومینیومی ذکر شده است.

پروفیل های ناودانی که از طریق سامانه نورد گرم ساخته می شوند، باید از استاندارد شماره 1 – 4477 که استاندارد ملی این دسته از پروفیل ها است، پیروی نمایند. در استاندارد ملی شماره 1 – 4477، موضوعاتی نظیر نمونه برداری، آزمایش، نشانه گذاری پروفیل مورد بحث واقع گشته است.

اندازه پروفیل های ناودانی آلومینیومی چقدر است؟

همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، تولید پروفیل های ناودانی آلومینیومی با توجه به استاندارد های مقرر برای آن صورت می گیرد. استاندارد هایی مقرر برای اندازه پروفیل های ناودانی آلومینیومی، بر هزینه این کالا ها نیز تاثیر می گذارند. به همین جهت است که کلیه سازندگان این پروفیل ها ملزم به رعایت آن ها می باشند.

پروفیل ناودانی آلومینیومی در سایز های بسیار متنوعی تولید می شود. سایز های تولیدی از این دسته محصولات شامل سایز 10 در 10، سایز 10 در 30، سایز 12 در 18، سایز 15 در 25، سایز 15 در 40 و سایز 16 در 16 می باشد. همچنین سایز های 20 در 20، 20 در 30، 20 در 40، 25 در 25، 30 در 30 و 30 در 40 دیگر سایز های تولیدی از این محصولات آلومینیومی می باشند.

پروفیل ناودانی آلومینیومی در چه مواردی کاربری دارد؟

این دسته از پروفیل ها، از جمله پر طرفدار ترین انواع پروفیل های موجود در بازار در کنار دیگر انواع آن همچون پروفیل z ، پروفیل صنعتی و .. می باشند. از این نوع پروفیل ها در ساخت محصولات مختلفی استفاده می شود و از جمله کاربری های این پروفیل ها، به کارگیری آن ها در تولید چارچوب برای درب و پنجره می باشد. از این پروفیل ها نیز در جهت تولید خرپا، بادبند و ستون استفاده می شود.

به کارگیری در جهت ساخت اسکلت های فلزی، اسکلت کامیون، ماشین آلات، تشکیلات دریایی و تجهیزات ترافیک از دیگر کاربری های این پروفیل های ناودانی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا