تامین مواد اولیه و مقاطع فولادی آسوده و به صرفه

۰۲۱۴۳۰۰۰۶۷۹

تامین آسوده و به‌صرفه مواد اولیه و مقاطع فولادی
آخرین بروزرسانی: 15:38  1403/01/29

پروفیل و قوطی

پروفیل

مطالبی در مورد پروفیل و کاربردهای آن

پروفیل مقاطعی توخالی از جنس آهن است، محصولی کاربردی که در انواع و اشکال مختلفی تولید می‌شود که هریک استفاده‌ای خاص دارد. پروفیل به طور کلی در دو نوع صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای پروفیل

امروزه پروفیل کاربردهای بسیاری دارد. از جمله کاربردهای اصلی پروفیل صنعتی می توان به استفاده آن در صنایع خودرو سازی، نظامی و… اشاره کرد. کاربرد پروفیل در ساختمان نیز شامل مواردی مانند ساخت درب و پنجره، نرده راه پله، حفاظ تراس، نمای ساختمان، پوشش سقف، کرکره مغازه، لوازم ورزشی، ساخت پل و زیبایی سازی شهری است. همچنین پروفیل در ساخت لوازم پزشکی چون تخت های بیمارستانی، اسباب حمل بیمار و وسایل آزمایشگاهی نیز کاربرد دارد.

انواع پروفیل براساس کاربری

پروفیل ساختمانی

موارد استفاده از پروفیل ساختمانی

به آن گروه از محصولاتی گفته می شود که در صنعت ساختمان سازی از آن ها بهره گرفته می شود. پروفیل ‌ها از زمان‌ های بسیار قدیم به دلیل استحکام و خواص بسیار عالی برای ساخت ‌و ساز به کار می ‌روند. پروفیل هایی که برای ساخت درب و پنجره استفاده می شوند با دو سطح مقطع باز و بسته هستند. از دیگر کاربردهای پروفیل در ساختمان می توان به ساخت نرده راه پله، حفاظ تراس و نمای ساختمان اشاره کرد.

۱. بخش عمده ای از پروفیل در ساخت درب و پنجره آهنی استفاده می شود. نوع ساختمانی این محصول به نام پروفیل ۵۰۸ یا پروفیل لنگه دری در ساخت درب و پنجره به کار می رود.

۲. نمونه هایی از پروفیل با اشکال مربع و مستطیل که ابعادی کوچک دارند، برای نرده های فلزی درب و پنجره های منازل، حفاظ کنار پله ها، حفاظ نرده ای برای دیوارهای کارخانه و زمین های خصوصی، نرده پیاده روها و خیابان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

۳. مدل های قوطی ستونی مربع و مستطیل شکل که دارای ابعاد بزرگ تر هستند نیز در موارد متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند.

۴. پروفیل هایی با مقاطع Z شکل در ساخت سقف سوله ها کاربرد دارند.

پروفیل‌های ساختمانی شامل چند نوع زیر است:

  • ۱- نورد گرم: این محصول از نورد گرم شمش فولادی ساخته شده و قوطی شکل است.
  • ۲- نورد سرد: این نوع با شکل دادن ورق های فولادی با استفاده از روش خم کردن و پرس تولید می‌شود. محصولات تولید شده با این روش جهت کارهای سبک ساختمانی مانند ناودانی، تیرهای تکیه گاه سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان مناسب هستند.
  • ۳- مرکب: این مدل از به هم پیوستن و ترکیب دو نوع سرد و گرم به وجود می آید.

پروفیل صنعتی

مطالبی در مورد پروفیل صنعتی و خصوصیات آن

این نوع پروفیل‌ها استفاده های تخصصی‌تری نسبت به نوع ساختمانی دارند. پروفیل صنعتی از ضخامت نسبتاً بالاتر و ابعاد بزرگ‌تری نسبت به دیگر پروفیل‌های موجود در بازار برخوردارند و خصوصیات مکانیکی و الکتریکی سطح مقطع از اهمیت زیادی برخوردار است. دانش فنی و تجهیزات موجود در کارگاه‌های تولید پروفیل صنعتی حرف اول را می‌زند، به همین دلیل هر کارگاهی قادر به تولید این نوع پروفیل نیست. این دسته از پروفیل‌ها در اسکلت اصلی ساختمان، کشتی سازی، تولید ماشین‌های صنعتی، ساخت بیلبورد و تابلو تبلیغاتی، خودرو سازی، سد سازی و پل سازی استفاده می‌شوند.

پروفیل کامپوزیتی

پروفیل مدل کامپوزیتی در برابر خوردگی مقاوم‌تر از نوع معمولی آن است. مقاومت بالای این کالا در برابر خوردگی، طول عمر سازه در برابر ارتعاشات را نیز افزایش می‌دهد. مقاومت بالا در برابر ارتعاشات باعث شده این نوع پروفیل برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در مکان های زلزله خیز انتخابی مناسب باشد. از دیگر مزایای استفاده از کامپوزیت باید به سبک تر شدن سازه نیز اشاره داشت البته این موضوع نسبت به دیگر ویژگی ها از اهمیت کمتری برخوردار است.

پروفیل کامپوزیتی در مکان‌هایی که میزان رطوبت وخوردگی بالاست مانند ارومیه یا ساختمان های جنوب کشور و همچنین در پل ‌ها که به دلیل رطوبت زیاد احتمال خوردگی وجود دارد به ‌شدت کارآمد می‌باشد. به طور کلی یکی از دلایل افزایش اعتبار و طرفداران پروفیل کامپوزیتی را می توان صرفه جویی و بهبود مصرف نام برد، چرا که استفاده از پروفیل کامپوزیتی عمر مفید سازه را به میزان قابل توجهی افزایش داده و در نهایت کیفیت و طول عمر را به میزان قابل توجهی بالا می برد.

پروفیل گالوانیزه

ضخامت این محصول به طور معمول ۱ میلی متر بوده و با توجه به کاربرد تا ۲ میلی متر نیز متغیر است. مدل گالوانیزه شده نیز برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشترین استفاده این پروفیل ها در ساخت پنجره های عایق UPVC است. از فواید استفاده از نوع گالوانیزه در ساخت پنجره های یو پی وی سی، رفع مشکل هرز شدن پیچ ها و افتادگی بازشوهای درب و پنجره ها است. همچنین استفاده از این نوع پروفیل از استحکام پنجره‌ها در برابر فشارهای جوی در ارتفاعات و نشست زمین و ساختمان مطمئن شد.

لینک های مفید

انواع پروفیل براساس شکل و ابعاد

ضخامت، شکل و ابعاد در تولید پروفیل متفاوت است که یکی از مهم ترین فاکتورهای قیمت گذاری در بازار حساب می شود.

پروفیل مقطع Z

ضخامت این نوع به طور معمول ۲,۵ سانتی‌متر و ۳ سانتی‌متر است که قیمت پروفیل را متغیر می‌کند. مدل Z دارای انواع Z۱۸ ,Z۲۰ و Z۲۲ است. در نقشه‌ها با علامت Z موارد استفاده از پروفیل مقطع Z و با عددی که بعد از آن نوشته می‌شود ارتفاع مورد نیاز را مشخص می کنند.

پروفیل مقطع Z و مدل نیم‌رخ آن در ساخت سقف‌های شیب‌دار، سالن‌های ورزشگاه‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس و غیره، در صنعت کشتی‌سازی و برای اتصال قسمت های مختلف سازه های فلزی استفاده می شود.

پروفیل مقطع I

این نوع پروفیل ها دارای قدرت خمش بالایی می باشند. این ویژگی آن ها را به انتخابی مناسب برای استفاده در ساختمان سازی تبدیل کرده است. پروفیل I شکل در سه نوع تیرآهن IPB، تیرآهن INP و تیرآهن IPE تولید می شود.

پروفیل مقطع T

پروفیل هایی که به شکل سپری یا T تولید می شوند، هم با قاعده و ارتفاع برابر و هم با قاعده و ارتفاع نابرابر در بازار موجود هستند. قابلیت جایگزینی با پروفیل I شکل را داشته و به دلیل شکل و تقارن دو طرفه، پروفیل T خمش بالاتری نیز نسبت به نوع L دارد. به طور کلی پروفیل های سپری موارد استفاده متفاوت و فراوانی در ساختمان سازی دارند که از جمله آن ها می توان به ساخت درب و پنجره، اتصال پل به ستون، استفاده در سقف شیروانی و ساخت خرپا را نام برد.

پروفیل مقطع L (نبشی)

این پروفیل در دو حالت با بال های مساوی و نامساوی تولید می شوند. پروفیل نبشی L در پروژه های عمرانی و صنعتی زیاد مشاهده می‌شود ولی استفاده ی اصلی این نوع پروفیل برای پوشش انتهای ورق و قسمت های گوشه آن است.

پروفیل HAT (کلاهی)

پروفیل های کلاهی با توجه به نیازها و کاربردهای مختلف از نورد ورق های فولادی تولید می شوند. قابلیت جوش کردن آسانی دارد که به لطف این موضوع از این نوع پروفیل‌ها برای ساخت ماشین‌های صنعتی استفاده می شود. از این پروفیل برای تراز کردن سقف در ساختمان سازی نیز می توان استفاده کرد.

پروفیل مقطع HSS

مدل تو خالی HSS از جنس فولادی با سطح مقطع تو خالی می باشد. حروف H S S مخفف (Hollow Structural Section) ،مقطع بسته ای تیوبلار است که با روش نورد سرد به تولید می رسد. این محصول در ساخت پل، استادیوم، فروشگاه ها خرید و تجاری، همچنین ساحتمان های مسکونی استفاده می شود. این نوع پروفیل در اشکال مستطیل و دایره تولید می شوند. در سال های گذشته استفاده از این نمونه به دلیل ویژگی های مناسبی که داشته رو به افزایش است. به همین دلیل است که معماران لقب متریال قرن ۲۱ را به این مقطع داده اند. این مقاطع هم از نظر مقاومت بسیار عالی هستند و هم ‌دست معماران را در طراحی ‌های مدرن باز گذاشته ‌اند و به همین جهت بسیار محبوب هستند. به‌ علاوه در برابر بارهای خارجی محوری، خمشی و پیچشی و همچنین خوردگی بسیار مقاوم هستند و وزن سازه را نیز کاهش می ‌دهند. از طرفی چون توخالی می ‌باشند، اگر بار سازه مشکلی ایجاد نکند می ‌توان برای مقاوم‌ سازی در برابر آتش و زلزله آن ‌ها را با بتن پر کرد یا از خالی بودن آن برای سیستم تهویه بهتر ساختمان استفاده نمود.

انواع پروفیل با توجه به نحوه ساخت

پروفیل‌های ساخته ‌شده با نورد گرم

نورد گرم از شمش‌ های فولادی تولید می ‌شود و از انواع آن می ‌توان به پروفیل‌ های لوله ‌ای، قوطی شکل معمولی، قوطی شکل بال‌ پهن، تسمه ورق، سپری، ناودانی و میلگرد اشاره کرد.

پروفیل‌‌های ساخته ‌شده با نورد سرد

این پروفیل ‌ها با شکل دادن ورق ‌های فولادی به روش خم کردن یا پرس تولید می ‌شوند و بیشتر برای سازه‌ های سبک مثل لابه ‌ها و ناودانی ‌ها کاربرد دارند. پروفیل‌ های مختلف را با توجه به شکل مقطع آن‌ ها می ‌توان بدون درز جوش و یا با جوش ساخت و تولید کرد.

ساخت مقاطع بدون درز جوش

این پروفیل ‌ها در دو مرحله تولید می ‌شوند. در مرحله اول باید رول ‌های ورق ‌ها برای ساخت باز شوند. سپس در مرحله دوم، ضخامت ‌دهی و بستن آن ‌ها در قطرهای مورد نیاز انجام می ‌شود. امروزه با استفاده از دستگاه‌ های ERW به‌ طور گسترده و بدون نیاز به جوش انواع این پروفیل ‌ها تولید می‌ شوند.

ساخت مقاطع با جوش

در این پروفیل‌ ها، ورق‌ ها و نوارها ابتدا توسط رول ‌های سنگین سیلندریکالی فرم ‌دهی شده و در مرحله آخر با حرارت تولید شده توسط برق روی هم پرس می ‌شوند و برآمدگی ناشی از این پرس شدن سریعاً صاف می شود، طوری‌ که هیچ ردی از آن باقی نمی ‌ماند.

عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل

از جمله مهم ترین موارد مؤثر بر قیمت این مقاطع می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • • متراژ مورد نیاز برای کاربردهای مختلف
  • • ضخامت لازم برای ساخت انواع موارد گفته شده در مقاله یا مقاوم‌ سازی اسکلت ‌های فلزی
  • • نوع فرایند ساخت پروفیل، زیرا نورد سرد یا گرم بودن آن، به دلیل تفاوت در تجهیزات روی قیمت نیز تاثیر می‌ گذارد.
  • • نوع سطح مقطع پروفیل مورد نظر
  • • جنس آلیاژ به‌ کار رفته از نظر مقاوم‌ سازی در برابر خوردگی و شرایط جوی

قیمت روزانه پروفیل

قیمت لحظه ای و روزانه پروفیل در سایت آهن رویال

در سایت آهن رویال قیمت لحظه‌ای و روزانه پروفیل در دسترس است. متخصصان این سایت تحلیل‌ها و اطلاعات خود را از بازار در اختیار قرار می‌دهند که خریداران به عنوان مشاوره از آن می‌توانند استفاده کنند.