از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه ورق

ورق استیل چیست؛ ویژگی ها و کاربرد ورق استیل که باید بدانید

Rate this post

مقدمه

ورق‌های فلزی همواره از جمله مقاطع پرمصرف و پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. این ورق‌ها در بسیاری از موارد به عنوان ماده اولیه برای ساخت ابزارهای دیگر استفاده می‌شوند. ورق‌های فولادی نیز انواع بسیاری دارند و آلیاژ مورد استفاده در ساخت آن‌ها تأثیر قابل توجهی بر خواص مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی آنها دارد.

یکی از انواع ورق‌های فلزی، ورق استیل است که به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین ورق‌های فولادی معروف است. برای ساخت ورق استیل از آلیاژهای خاصی استفاده می‌شود و به علت استفاده از این آلیاژها، ورق‌های استیل خواص مکانیکی منحصربه‌فردی نسبت به بسیاری از انواع ورق دیگر دارند.

ورق استیل چیست؟

ورق استیل یا ورق استنلس استیل یکی از بهترین انواع ورق‌های فولادی است و به آن ورق فولاد ضدزنگ نیز می‌گویند. همانند دیگر انواع ورق‌های فولادی، ورق‌های استیل نیز انواع متنوعی با خواص گوناگون دارند.

 برای ساخت ورق استیل از فلز خالص استیل همراه با عناصر دیگر استفاده می‌شود. سه ماده اصلی آهن، کربن و کروم نقش مهمی در تولید این ورق‌ها ایفا می‌کنند.

کدام عناصر در ساخت ورق استیل به کار می روند؟

ورق‌های استیل نیز همانند سایر انواع ورق‌های فلزی دارای انواع مختلفی هستند. درصد استفاده از مواد مختلف در ساخت این ورق‌ها تفاوت‌هایی در خواص آنها ایجاد می‌کند. با استفاده از عناصر مختلف در ساخت ورق استیل، می‌توان مقاومت آن را در برابر خوردگی، خواص مکانیکی حرارتی و چکش خوری افزایش داد.

در تولید انواع ورق استیل از عناصری مانند نیکل، مس، نیوبیوم، مولیبدن، سلنیوم، تیتانیوم، آلومینیوم و سیلسیوم استفاده می‌شود.

انواع ورق استیل

در هنگام خرید انواع ورق استیل با دو گروه اصلی مواجه می‌شوید: ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر. ورق استیل بگیر ورقی است که خاصیت مغناطیسی داشته و قابلیت جذب آهنربا را دارد. در مقابل، ورق استیل نگیر ورقی است که دافع آهنربا می‌باشد. این تفاوت بر اساس متریال استفاده شده در ساخت ورق استیل بوده و درصد استفاده از آنها نیز در بگیر یا نگیر بودن آنها تأثیر دارد.

قابل توجه است که ورق‌های استیل بگیر به دلیل مرغوبیت بالاتر و کاربردهای بیشتر، قیمت بیشتری نسبت به ورق‌های استیل نگیر دارند.

انواع ورق استیل در کاربردهای مختلفی استفاده می‌شوند. از جمله کاربردهای آنها می‌توان به استفاده در ساخت وسایل نقلیه مانند خودرو، کامیون و هواپیما، لوازم خانگی، صنایع غذایی و تانکرها اشاره کرد.
ورق‌های استیل، به دو دسته‌بندی اصلی ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر تقسیم می‌شوند. با ادامه تقسیم‌بندی، انواع مختلفی از ورق استیل شامل ورق استیل ۳۰۴، ورق استیل ۴۳۰، ورق استیل ۴۲۰، ورق استیل ۳۰۹، ورق استیل ۳۱۰، ورق استیل ۳۱۶ و ورق استیل ۲۰۱ به وجود آمده‌اند. همچنین ورق‌های استیل رنگی و ورق‌های استیل با طرح‌های خاص نیز وجود دارند.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: مقایسه انواع ورق های فولادی و تفاوت هر کدام

کاربرد انواع ورق استنلس استیل

انواع ورق استنلس استیل یا همان ورق استیل، چند دسته بندی اصلی را تشکیل می دهند. این انواع ورق، هر یک به منظور کاربری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه کاربرد برخی از انواع ورق استیل را به بررسی می پردازیم.

 

1. ورق استیل ۴۳۰: این نوع ورق استیل شکل‌پذیری بالایی دارد و برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود. با توجه به خواص فرم‌پذیر آن، نیاز به استفاده از حرارت برای شکل‌دهی ندارد.

 

2. ورق استیل ۴۲۰: از جمله کاربردهای این نوع ورق استیل می‌توان به تولید لوازم آشپزخانه اشاره کرد. در ساخت انواع کارد، قاشق و چنگال از ورق ۴۲۰ استفاده می‌شود.

 

3. ورق استیل ۳۱۶: این نوع ورق استیل دارای خواص ضد اسیدی است و در صنایع پزشکی، صنایع دریایی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

4. ورق استیل ۳۲۱: ورق استیل ۳۲۱ با استفاده از مقدار زیادی تیتانیوم تولید می‌شود و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. این ورق‌ها در ساخت وسایلی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

علاوه بر این، ورق‌های استیل در کاربردهای دیگری نیز استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، در ساخت وسایل نقلیه مانند خودرو، کامیون و هواپیما، در صنایع غذایی و در تولید تانکرها از این ورق‌ها استفاده می‌شود.

دیگر کاربرد های انواع ورق استیل

ورق های استیل کاربرد های زیادی دارند. از جمله دیگر کاربرد های آن ها می توان به بکارگیری آن ها در ساخت انواع وسایل نقلیه مثل خودرو، کامیون، هواپیما، پوسته و بدنه موتور اشاره کرد.

این ورق ها همچنین در ساخت لوازم خانگی، صنایع غذایی و انواع تانکر نیز کاربرد دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا