از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه تیر آهن

روش های تولید تیرآهن کدامند؟

Rate this post

مقدمه

در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز همواره از مقاطع فولادی مختلفی استفاده می شود. سازه های ساختمانی شامل اسکلت های گوناگون هستند. در ساخت اسکلت های فلزی یکی از مقاطع بسیار کاربردی، تیرآهن می باشد. تیرآهن معمولی و تیرآهن هاش در ساختمان سازی موجب استحکام سازه می شوند. ساخت تیرآهن همانند سایر مقاطع فلزی و فولادی باید بر اساس استاندارد ها و روش های اصولی صورت گیرد. برای تولید تیرآهن روش های مختلفی وجود دارد. از آن جایی که روش ساخت در کیفیت تیرآهن تاثیرگذار است، در خرید تیرآهن روش ساخت محصول را مورد بررسی قرار دهید.

از جمله پر کاربرد ترین روش های تولید تیرآهن، روش نورد گرم می باشد. بسیاری از تیرآهن های موجود در بازار آهن آلات از این روش ساخته شده اند.

در ادامه به معرفی انواع روش های تولید تیرآهن می پردازیم. همراه با آهن رویال باشید.

انواع روش های تولید تیرآهن

تیرآهن همواره نقش موثری را در استحکام سازه بر عهده دارد. روشی که برای ساخت این مقاطع استفاده می شود، می تواند محصول را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله اصلی ترین روش های تولید تیرآهن، روش نورد گرم است.

روش نورد گرم و نورد سرد در تولید تیرآهن

روش نورد گرم در بسیاری از محصولات تیرآهن موجود در بازار استفاده می شود. زمانی که از نورد برای تولید تیرآهن استفاده می شود، فلزات منعطف شده و با غلتک های بزرگی آن ها را به ظاهر مورد نظر می رسانند. در پروسه ساخت تیرآهن می توان نورد گرم و یا نورد سرد را به کار گرفت. در پروسه تولید با نورد گرم، نوع فلزی به کار می رود که نقطه تبلور مجدد آن بالای 100 درجه سانتی گراد باشد. این فلزات ابتدا گرم می شوند و سپس پروسه نورد روی آن انجام می شود.

همانطور که گفتیم در تولید تیرآهن می توان از روش نورد سرد هم استفاده کرد. برای ساخت تیرآهن با نورد سرد، از فلز هایی استفاده می شود که پیشتر آن ها را گرم نکرده باشند.

یکی دیگر از روش های ساخت تیرآهن، ساخت با اکستروژن است. در روش ساخت تیرآهن با اکسترژون، فلز را با فشار بالا از قالب عبور خواهند داد. در روش تولید تیرآهن با اکستروژن، امکان تولید هم به شکل گرم و هم به شکل سرد وجود دارد.

روش جوشکاری و پرچ

دو روش دیگر برای تولید تیرآهن، روش جوشکاری و روش پرچ است.

در روش تولید تیرآهن با جوشکاری، ابتدا ورق های فلزی متناسب با اطلاعات و ویژگی های مد نظر برش داده شده و سپس آن ها را به کمک ابزار جوشکاری صنعتی متصل می نمایند.

دیگر روش تولید تیرآهن، ساخت تیرآهن با پرچ می باشد. در روش ساخت تیرآهن با پرچ، ورق های فلزی ابتدا برش زده شده و پس از آن سوراخ های روی این مقاطع درج می گردد. پس از درج سوراخ های مدنظر بر روی ورق های فلزی، این مقاطع را پرچ جمع کرده و سپس یک تیر تولید می شود.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: معرفی انواع تیرآهن موجود در بازار آهن ایران

تفاوت میان روش های تولید تیرآهن نورد گرم و سرد

فرآیند ساخت تیرآهن با نورد گرم و سرد متفاوت است. کاربرد بالای نورد گرم در تولید مقاطع فولادی باعث شده که از این سامانه ها در ساخت تیرآهن نیز استفاده شود. بیشترین مورد کاربری تیرآهن های تولیدی با نورد گرم، ساخت و ساز می باشد. کاربری دیگر نورد گرم به کارگیری تیرآهن های ساخته شده در ساخت مسیر های ریلی است. دلیل به کارگیری تیرآهن برای ساخت این مسیر ها، انعطاف بالای تیرآهن های تولیدی با نورد گرم می باشد.

تفاوت میان روش های تولید تیرآهن نورد گرم و سرد در محصول تولیدی است. در واقع تیرآهن هایی که با نورد سرد تولید می شوند در مقایسه با تیرآهن های تولیدی نورد گرم، مستحکم تر می باشند. دلیل این امر اندازه کوچک تر این تیرآهن ها است. دوام بالای این تیرآهن ها در مقایسه با تیرآهن های نورد گرم، دیگر ویژگی و مزیت این تیرآهن ها محسوب می شود. لازم به ذکر است که قیمت تیرآهن در مدل های تولیدی با نورد سرد در مقایسه با نورد گرم، بیشتر است. تیرآهن های نورد سرد تحمل وزن بالاتری دارند و همچنین تمرکز در آن ها بهتر است.

روش های برش تیرآهن کدام اند؟

روش های تولید تیرآهن را آشنا شده ایم. برای برش تیرآهن نیز دو روش استفاده می شود. روش برنول و روش کوپال، دو روش برش تیرآهن های تولیدی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا