از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه میلگرد

آیین نامه کاشت میلگرد

Rate this post

مقدمه

میلگرد یکی از مهم‌ترین مصالح فلزی است که در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود. میلگرد‌ها انواع مختلفی دارند، از جمله میلگرد کلاف، میلگرد مش و میلگرد آجدار که یکی از پرکاربردترین نوع میلگرد است. در تقریباً تمامی پروژه‌های ساختمانی، خرید میلگرد به منظور استفاده در کاربردهای مختلف انجام می‌شود. میلگرد در ساخت و تقویت بخش‌های مختلف سازه‌ها استفاده می‌شود و این مقاطع می‌توانند با هدف تغییر کاربری سازه پس از ساخت نیز مورد استفاده قرار گیرند.

یکی از کاربرد های خاص میلگرد، کاشت میلگرد می باشد. کاشت میلگرد در بتن، فونداسیون، ستون و … در مواقعی انجام می شود که نیاز به تغییراتی در پروژه باشد. در واقع کاشت میلگرد یا کاشت آرماتور بعد از سفت شدن بتن یا فونداسیون صورت می گیرد. کاشت میلگرد می تواند در شرایط مختلفی انجام شود. کاربری این اقدام، در پروژه های عمرانی مختلف، متفاوت است.

اهداف کاشت آرماتور یا میلگرد

اهداف کاشت آرماتور یا میلگرد شامل تقویت سازه، ایجاد تغییرات در زمان اجرای پروژه، اصلاح ابعاد مختلف، تغییر کاربری سازه و افزودن عضو جدید به سازه بتنی می‌باشد.

از دیگر کاربرد های کاشت میلگرد می توان به افزایش ظرفیت باربری بتن به میزان بالا اشاره داشت. مزیت مهم کاشت میلگرد این است که به موجب آن می توان از به کارگیری روش های تخریبی جلوگیری کرد. این اقدام موجب جلوگیری از صرف منابع انسانی و مالی اضافه می شود.

کاشت میلگرد همانند دیگر اقدامات در پروژه های عمرانی، باید بر اساس ضوابط مربوط به آن صورت گیرد. آیین نامه کاشت میلگرد اقدامات لازم و شرایط مختلف را برای کاشت میلگرد در نظر گرفته و با رعایت این آیین نامه، می توان به بهترین شکل کاشت آرماتور را صورت داد.

کاشت میلگرد در بتن چگونه است؟

کاشت آرماتور در بتن یکی از اقداماتی است که بر اساس نظر مهندس پروژه در ساختمان انجام می شود. میلگرد یکی از مهم ترین و اساسی ترین مقاطعی است که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. با به کارگیری میلگرد در سازه، مقاومت ساختمان بیشتر شده و همچنین نیروی کششی بتن در فونداسیون یا پی ساختمان جبران می گردد. کاشت میلگرد با به کارگیری این مقاطع صورت می گیرد. در کاربری میلگرد در پروسه کاشت، به میلگرد، آرماتور نیز گفته می شود.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: نحوه کاشت میلگرد در بتن

مزایای کاشت میلگرد کدام است؟

کاشت میلگرد یکی از روش‌های رایج و مورد استفاده در پروژه‌های عمرانی است. مزایای این روش شامل تغییر اندازه‌های فونداسیون در جداره‌های داخلی و خارجی، تبدیل فونداسیون‌های منفرد به نواری و بالعکس، گسترش ساختمان به وسیله ایجاد دیوارهای تازه، تثبیت تاسیسات مکانیکی در مجتمع‌های بزرگ، ساخت جان پناه یکپارچه در کف بام، تغییر باربری ساختمان، افزایش تعداد طبقات سازه، توسعه دیوارهای بتنی و نیم ساز و تقویت صفحه ستون می‌باشد.

کدام عوامل پیش از کاشت توسط کارشناس باید بررسی شوند

کاشت میلگرد نیازمند دقت و بررسی‌های مختلف است تا نتیجه بهترین حالت را به‌همراه داشته باشد. عواملی مانند ابعاد مقطع بتنی، مقاومت فشاری بتن، وجود ترک یا ریزترک در مقطع، عملکرد باربری مقطع بتنی و موقعیت اجرای کاشت آرماتور از جمله مواردی هستند که پیش از کاشت باید بررسی شوند.

آیین نامه کاشت میلگرد چیست؟

کاشت آرماتور یا میلگرد مانند دیگر اقدامات در پروژه های ساختمانی، باید بر اساس اصول و ضوابطی انجام گیرد. در این ضوابط همواره پیوستگی میان بتن و میلگرد، کلید اصلی کارکرد صحیح عنوان شده است.

بتن مسلح را می توان کامپوزیت بتن و میلگرد عنوان کرد و به همین جهت است که کارکرد صحیح سازه بتنی مسلح، به موجب پیوستگی میان بتن و میلگرد صورت می گیرد.

در آیین نامه کاشت میلگرد، آزمایش های مختلفی مرتبط با عمق کاشت میلگرد صورت گرفته است.

در جدول نتایج این آزمایش، برای مقاومت کششی میلگرد 6.5 تنی، عمق کاشت 110 میلی متر و سایز بولت 14 میلی متر در نظر گرفته شده است.

برای دیگر مقاومت های کششی نیز این جدول، عمث کاشت و سایز بولت مناسب را عنوان کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا