از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه میلگرد

نحوه کاشت میلگرد در بتن

Rate this post

مقدمه

روش های زیادی برای افزایش استحکام سازه در طی زمان معرفی و به کار گرفته شده اند. امروزه احداث و بهره برداری از ساختمان هایی با استحکام بالا مورد توجه سازندگان قرار گرفته است. یکی از روش های کاربردی در افزایش استحکام در ساختمان، کاشت آرماتور یا همان میلگرد در بتن می باشد. خرید میلگرد کاشت میلگرد در بتن با اهداف مخلتفی صورت گرفته و امروزه توجه پیمانکاران و مهندسان ساختمان زیادی را به خود جلب کرده است.

از جمله کاربرد های مهم کاشت میلگرد در بتن، امکان اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی می باشد. از آن جایی که در اتصال این دو نوع سازه باید امکان تحمل نیرو های وارده وجود داشته باشد، کاشت آرماتور در بتن می تواند بسیار کاربردی عمل کند.

لازم به ذکر است که این روش افزایش استحکام، روشی اقتصادی محسوب می شود. به کمک کاشت میلگرد در بتن می توان اصلاح نقص های مختلفی را مرتفع و همچنین در نقشه های سازه تغییراتی را اعمال کرد.

در نظر داشته باشید که کاشت میلگرد در بتن نیاز به دقت و تجربه فراوان دارد. به همین جهت است که همواره این کار باید توسط افراد با تجربه و متخصص این زمینه انجام شود. نحوه کاشت میلگرد در بتن اصول خاصی دارد و در طی چندین مرحله انجام می شود. هر یک از این مراحل باید با دقت عمل کامل انجام شوند.

کاشت میلگرد در بتن چه کاربرد هایی دارد؟

کاشت میلگرد در بتن به طور کلی یک روش برای افزایش استحکام است. اما کاربرد کاشت آرماتور صرفاً به این موضوع محدود نمی‌شود. مهندسان ساختمان از کاشت میلگرد بر اساس اهداف مختلفی استفاده می‌کنند.

از جمله کاربردهای اصلی این روش، اتصال سازه‌های جدید به قدیمی است.

همچنین، این روش برای اعمال تغییرات در نقشه پروژه نیز استفاده می‌شود.

در بسیاری از طرح‌های افزایش مقاومت ساختمان نیز از روش کاشت میلگرد در بتن استفاده می‌شود.

کاشت میلگرد جهت تقویت فونداسیون و ستون‌ها در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود.

همچنین، برای اضافه کردن بخش‌های جدید به ساختمان مانند سقف و دیوارهای برشی نیز از روش کاشت میلگرد استفاده می‌شود.

از دیگر کاربردهای کاشت میلگرد می‌توان به نصب صفحات فلزی جهت اجرای نما در سازه اشاره کرد.

روش های کاشت میلگرد کدام اند؟

به طور کلی، سه روش اصلی برای کاشت میلگرد وجود دارد که با توجه به شرایط از یکی از این روش‌ها استفاده می‌شود.

  1. روش اول استفاده از مواد پایه سیمانی برای کاشت آرماتور و بولت است.
  2. روش دوم، کاشت با استفاده از چسب کاشت اپوکسی صورت می‌گیرد. چسب کاشت اپوکسی، نوعی چسب شیمیایی است که برای کاشت میلگرد در بتن بسیار استفاده می‌شود.
  3. روش سوم، استفاده از مهار مکانیک برای کاشت میلگرد در بتن استفاده می‌شود.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: میلگرد دست دوم

نحوه کاشت میلگرد در بتن با مواد پایه سیمانی

روش کاشت با مواد پایه سیمانی در شرایط مختلفی انتخاب می شود. از جمله این شرایط می توان به فراموشی به تعبیه ریشه ستون یا دیوار برشی اشاره کرد.

این روش، ابتدا با سوراخ کردن آغاز می‌شود. یک سوراخ با قطری حدوداً 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد در نظر گرفته می‌شود. سپس حدود دو سوم حجم داخل سوراخ پر می‌شود. پس از آن میلگرد یا بولت در سوراخ قرار داده می‌شود. در نهایت، میلگرد با استفاده از جک هیدرولیک به سوراخ فشرده می‌شود. باید توجه داشت که نصب میلگرد در این روش به کمک افراد ماهر و متخصص انجام شود.

نحوه کاشت میلگرد در بتن با مهار مکانیکی

این روش نیز ابتدا با سوراخ کردن آغاز می‌شود. ابتدا سوراخی با قطر حدود 2 میلیمتر بیشتر از قطر میلگرد ایجاد می‌شود. سپس میلگرد با استفاده از مهار مکانیکی درون سوراخ قرار می‌گیرد. در این روش، میلگرد دارای پره‌های مخصوصی است که در بخش انتهایی آن قرار دارند و با چرخاندن پیچ بالایی، پره‌ها به دیواره سوراخ چسبانده می‌شوند. مهار مکانیکی باید به گونه‌ای انجام شود که میلگرد به طور کامل در سوراخ محکم شود و پره‌ها به دیواره سوراخ چسبانده شوند.

نحوه کاشت میلگرد در بتن با مواد اپوکسی (چسب کاشت میلگرد)

این روش یکی از رایج‌ترین روش‌های کاشت میلگرد در بتن است. نحوه کاشت میلگرد با استفاده از مواد اپوکسی مشابه کاشت میلگرد با مواد پایه سیمانی است، اما با استفاده از چسب اپوکسی. در این روش، سوراخ با قطر و طول کوچکتری در نظر گرفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا