از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه میلگرد

اجرای میلگرد بستر

Rate this post

مقدمه

 در بسیاری از پروژه‌های عمرانی، میلگردها از جمله اجزای اصلی برای اجرای پروژه‌ها محسوب می‌شوند. به همین جهت،  خرید میلگرد در اولویت بسیاری از این پروژه‌ها قرار دارد.

میلگردها انواع مختلفی دارند و در پروژه‌ها از آن‌ها با اهداف متنوعی استفاده می‌شود. میلگرد آجدار  یکی از پرمصرف‌ترین انواع میلگردها در ساختمان‌سازی است و تقریباً همه ما با آن‌ها مواجه شده‌ایم. یکی دیگر از میلگردهای پرکاربرد در پروژه‌های عمرانی، میلگرد بستر است که با هدف افزایش مقاومت سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میلگردهای بستر نوع خاصی از میلگردها هستند که اجرای آن‌ها باید بر اساس روش‌های مناسب صورت گیرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود. این نوع میلگردها عموماً با هدف تقویت دیوارهای آجری و بتنی استفاده می‌شوند و با اجرای میلگرد بستر می‌توان از ترک خوردگی و ریزش دیوارها تا حد زیادی جلوگیری کرد.

با اجرای صحیح میلگرد بستر، یکپارچگی مناسبی در سازه ایجاد می‌شود و به کارگیری این میلگردها موجب تأثیرگذاری فوق‌العاده در باربری عمودی و حتی مایل به ستون‌ها خواهد شد. همچنین، اجرای میلگرد بستر همراه با وال پست می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری در این روش داشته باشد.

میلگرد بستر چیست؟

میلگرد بستر به میلگردهای آجدار با قطر ۴ الی ۶ میلیمتر که با فواصل معینی قرار می‌گیرند، گفته می‌شود. در میلگرد بستر، فاصله میان دو آرماتور با مفتول پر می‌شود و برای پر کردن این فاصله، مفتول به شکل زیک‌زاک یا نردبانی قرار می‌گیرد.

میلگرد بستر روشی مقرون به صرفه

بر اساس پیوست ششم آئین نامه 2800،میلگرد بستر  یکی از روش‌های مناسب مسلح‌سازی دیوار ساختمان می باشد و به عنوان روشی مقرون به صرفه و اقتصادی توصیه می‌شود. اجرای میلگرد بستر می‌تواند موجب افزایش مقاومت به صورت چشمگیری شود و به همین دلیل، این روش به عنوان روشی مقرون به صرفه شناخته می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: عمق کاشت میلگرد در فونداسیون

در اجرای میلگرد بستر چه ضوابطی باید رعایت شود؟

در اجرای میلگرد بستر، رعایت ضوابط مشخص آن بسیار حائز اهمیت است. این ضوابط برای کسب نتیجه مطلوب در اجرای آن باید رعایت شود.

زمانی که قصد ساخت میلگرد بستر را دارید، در ابتدا باید دو میلگرد را به طور موازی در کنار یکدیگر قرار دهید. فاصله قرارگیری میلگردها از یکدیگر باید متناسب باشد. در عرض، این فاصله باید ۵.۵، ۱۱ و ۱۵ سانتیمتر باشد.

 پس از قرارگیری دو آرماتور به طور موازی، مفتول به صورت عمودی یا به شکل زیکزاک در میان آن دو میلگرد جوش خواهد خورد. فاصله مفتول‌ها نیز باید مطابق با ضوابط، حدوداً ۴۰۶ میلیمتر یا ۱۶ اینچ باشد.

کاربرد اجرای میلگرد بستر چیست؟

اجرای میلگرد بستر امروزه از جمله روش‌های بسیار کاربردی محسوب می‌شود و در پروژه‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. هدف اصلی اجرای میلگرد بستر، بیشتر شدن مقاومت دیوار سازه است. همچنین، با این روش، سازه در برابر عواملی نظیر زلزله نیز مقاومت بیشتری خواهد داشت و این می‌تواند خسارات ناشی از این عوامل را کاهش دهد.

باید برای اجرای میلگرد بستر، آن را در دیوارهای مناسب مورد استفاده قرار داد. این دیوارها می‌توانند شامل دیوارهای آجری، دیوارهای آجری سفالی، بلوک‌های بتنی تو خالی و بلوک‌های سیمانی باشند. همچنین، در بلوک‌های ACC، لیکا و هبلکس نیز می‌توان از این روش استفاده کرد.

اجرای میلگرد بستر به چه صورتی انجام می شود؟

در اجرای میلگرد بستر، دو روش اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش نردبانی شکل و روش خرپایی، دو روش اجرای میلگرد بستر هستند.

در روش نردبانی شکل، در ابتدا میلگردها به صورت موازی در امتداد دو لبه دیوار قرار می‌گیرند. سپس با استفاده از مفتول، آرماتورها به صورت عمودی و با فواصل منظم به یکدیگر جوش خورده و اتصالی نردبانی شکل ایجاد می‌شود. در این روش، جوش مقاومتی استفاده می‌شود.

روش خرپایی ، روش دیگری برای اجرای میلگرد بستر است. در این روش، میلگردها به صورت هفت و هشت‌شکل قرار می‌گیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا