از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه میلگرد

اتصال به روش کوپلر میلگرد

Rate this post

میلگرد یکی از مهم‌ترین مقاطع فولادی مورد استفاده در انواع سازه است. این مقطع در میان مقاطع فولادی ساختمان سازی، پر مصرف‌ترین می‌باشد. کوپلر میلگرد از جمله اقدامات اساسی برای انواع پروژه‌های عمرانی می‌باشد. میلگرد علاوه بر ساختمان سازی، در پروژه‌های دیگر نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد.
میلگرد‌ها توسط کارخانجات و کارگاه‌های مختلف تولید و در بازار آهن آلات عرضه می‌شوند. انواع میلگرد عبارتند از میلگرد آجدار، میلگرد کلاف ، میلگرد ساده و میلگرد مش که هر یک کاربرد‌های متنوعی دارند. قیمت میلگرد نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع فولاد به کار رفته در ساخت میلگرد، نوع آن، اندازه و… از فاکتور‌هایی هستند که در قیمت میلگرد تاثیر می‌گذارند.
گاهی با توجه به پروژه، نیاز به اتصال میلگرد‌ها به یک دیگر است. بدین منظور روش‌های مختلفی برای اتصال میلگرد‌ها به یک دیگر معرفی و به کار می‌روند.

کوپلر میلگرد چیست؟

در گذشته برای اتصال میلگرد‌ها از روش‌هایی استفاده می‌شد که استحکام و مقاومت کافی را نداشتند. همچنین با تغییر نامناسب ابعاد و قطر میلگرد، استفاده از آن‌ها دشوار می‌شد. اما امروزه روش‌های نوینی برای اتصال میلگرد‌ها به یکدیگر معرفی شده است. یکی از روش‌های اتصال میلگرد‌ها به یکدیگر، استفاده از کوپلر میلگرد می‌باشد.

روش بکارگیری کوپلر میلگرد

در پروژه‌های عمرانی، اتصال میلگرد‌ها به یکدیگر ضروری است و باید به طرز صحیح و مناسبی انجام شود. اتصال مناسب میلگرد‌ها به یکدیگر، با استحکام فونداسیون و بخش‌های دیگر سازه بتنی در ارتباط مستقیم است. یکی از روش‌های مناسب برای اتصال میلگرد‌ها، روش کوپلینگ است. کوپلر میلگرد به عنوان یک اتصال مکانیکی استفاده می‌شود و به صورت استوانه فولادی توخالی می‌باشد. این کوپلر در پروسه آرماتوربندی برای اتصال میلگرد‌ها به یکدیگر استفاده می‌شود.

میلگرد آجدار

میلگرد آجدار یکی از پرکاربردترین انواع میلگردها در صنعت ساختمان است. این نوع میلگرد عموماً در طول ۱۲ متری تولید و استفاده می‌شود و به همین دلیل اتصال میلگردها به یکدیگر در پروژه‌های عمرانی بسیار متداول است. در صورتی که نیاز به استفاده از میلگرد آجدار در سازه‌های بتن آرمه وجود داشته باشد، در ابتدا میلگردها به اندازه‌های مورد نیاز در پروژه برش می‌شوند. با برش میلگردها، نیاز به اتصال آن‌ها به یکدیگر نیز به وجود می‌آید. در اینجا، روش کوپلینگ می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای اتصال میلگردها باشد. به علاوه از کوپلینگ، روش‌های دیگری نیز برای اتصال میلگرد به کار می‌رود، مانند روش فورجینگ یا جوشکاری سر به سر و روش همپوشانی میلگردها یا اورلپ.

انواع کوپلر میلگرد

کوپلر میلگرد استاندارد، کوپلر با رزوه چپ و راست، کوپلر تبدیل، کوپلر پیچی، کوپلر انتهایی، کوپلر گروتی، کوپلر جوشی و کوپلر مخصوص آرماتور‌های فشاری انواع مختلف کوپلر میلگرد هستند. هر کدام از این انواع برای نیازهای خاصی در پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شوند.

روش کوپلر

کوپلر میلگرد استاندارد

کوپلر استاندارد، که به آن کوپلر رزوه راست گرد نیز گفته می‌شود، یکی از کوپلر‌های بسیار کاربردی است. این کوپلر قابل استفاده در همه بخش‌های سازه است و میلگردها برای استفاده از آن باید امکان چرخش را داشته باشند.

معرفی کوپلر با رزوه چپ و راست

کوپلر با رزوه چپ و راست نیز یکی دیگر از انواع کوپلر میلگرد است که در تمامی بخش‌های سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع کوپلر در بخش‌هایی که میلگردها امکان چرخش ندارند، تاثیر بیشتری دارد.

معرفی کوپلر تبدیل

کوپلر تبدیل برای اتصال دو میلگرد با سایزهای مختلف استفاده می‌شود. در زمان اتصال، ابتدا باید میلگرد با اندازه بزرگتر را ببندید.

معرفی کوپلر پیچی

کوپلر پیچی، یا همان کوپلر پیچی قفل شونده، برای اتصال میلگرد‌هایی با طول حداکثر 20سانتیمتر استفاده می‌شود. این نوع کوپلر برای اتصال میلگردهای انتظار و مقاوم‌سازی بتن بسیار مناسب است.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: اتصال میلگرد به روش کوپلر

کوپلر انتهایی

کوپلر انتهایی جایگزینی مناسب برای خمه‌های انتهایی میلگرد در ساخت تیر و ستون است. با استفاده از این کوپلر، فضا برای بتن ریزی باز می‌شود و می‌توان تعداد بیشتری میلگرد را استفاده کرد.

کوپلر گروتی

کوپلر میلگرد گروتی عموماً در سازه‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود. برای به کارگیری این نوع کوپلر، ابتدا باید سر میلگرد را از قطعه اول بیرون زده و آن قسمت را رزوه کنید.

معرفی کوپلر جوشی

کوپلر جوشی به شما امکان می‌دهد میلگرد را بدون نیاز به جوش به سازه‌های فلزی متصل کنید. برای به کارگیری این نوع کوپلر، کوپلر را به سازه فلزی جوش می‌دهند.

کوپلر میلگرد مخصوص آرماتور‌های فشاری

کوپلر مخصوص آرماتورهای فشاری برای میلگردهای سایز ۲۰ میلیمتر و بیشتری استفاده می‌شود که تحت فشار قرار می‌گیرند. با به کارگیری این نوع کوپلر، بار فشار میان میلگردها به‌طور متوازن تقسیم می‌شود. یکی از کاربردهای این نوع کوپلر ساخت شبکه مش میلگرد است.

با استفاده از این نوع کوپلر‌ها، اتصال میلگردها در پروژه‌های عمرانی به طرز قوی و مطمئن صورت می‌گیرد. هر کوپلر به صورت مناسب برای نیازهای خاص در ساختمان‌ها و سازه‌های بتنی قابل استفاده است و باعث افزایش استحکام و مقاومت سازه می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا