از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه ورق

انواع ورق های گرم

Rate this post

مقدمه

ورق‌های فولادی در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. کارخانه‌های تولید ورق همیشه نیازهای مشتریان را در نظر می‌گیرند و گرید‌های پرطرفدار ورق فولاد را در مقیاس بالا ارائه می‌دهند. مقاطع فولادی با استفاده از فرآیندهای نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شوند. ورق‌هایی که با روش نورد گرم ساخته می‌شوند به عنوان ورق گرم شناخته می‌شوند. انواع ورق‌های گرم بر اساس میزان عناصر مورد استفاده و دیگر خصوصیات آن‌ها، کاربردهای متعددی دارند.

در ادامه به معرفی انواع ورق‌های گرم می‌پردازیم.

ورق گرم گرید ST37

انواع ورق های گرم

گرید ST37 از انواع ورق‌های گرم مهمترین آن‌هاست. این ورق آلیاژی با درصد کم کربن تولید می‌شود. هرچه درصد کربن در ورق گرم کمتر باشد، خواص جوشکاری آن بیشتر خواهد بود.

ورق سیاه ST37 قیمت مناسبی دارد که یکی از دلایل محبوبیت آن نسبت به سایر ورق‌های گرم است. این ورق‌ها به ساخت دستگاه‌های بزرگ اختصاص دارند.

همچنین، این ورق‌ها زمینه اصلی تولید ورق گالوانیزه را فراهم می‌کنند. پس از آماده‌سازی با این گرید، ورق‌ها با دمای ۱۲۸۰ درجه حرارت شکل‌دهی می‌شوند. این فرآیند حرارت‌دهی برای تغییر شکل ورق استفاده می‌شود و باعث می‌شود ورق‌ها به ضخامت مورد نیاز برسند.

با توجه به کمترین درصد کربن در این ورق‌ها، آن‌ها همیشه خواص جوشکاری بالایی دارند. به همین دلیل، ورق‌های ST37 برای قطعاتی که به سایش دچار نمی‌شوند مناسب‌اند. به طور کلی، این ورق‌ها برای مواردی که نیاز به کار سخت ندارند، مناسب هستند. ضخامت این ورق‌های گرم متناسب با نیاز متغیر است و بنابراین قیمت ورق نیز متغیر است.

بررسی ورق ST52

ورق ST52 نیز مانند گرید ST37 از مهمترین انواع ورق‌های گرم است. در مقایسه با ST37، ورق ST52 مقاوم‌تر است، زیرا در فرآیند تولید از مقادیر بیشتری منگنز و سیلیسیم استفاده شده است. خواص جوشکاری این ورق نسبت به ST37 کمتر است، که دلیل آن در درصد بالاتر کربن در این ورق‌ها است.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: انواع ورق فولادی و کاربرد های آنها

معرفی ورق آجدار از دیگر انواع ورق های گرم

انواع ورق های گرم

ورق‌های گرم انواع مختلفی دارند. با توجه به کاربرد مورد نظر برای آن‌ها، باید نوع مناسبی را در نظر گرفت. ورق آجدار نیز یکی از انواع ورق‌های گرم است که کاربری خاصی دارد. این ورق به عنوان ورق شطرنجی یا ورق برجسته نیز شناخته می‌شود. از آنجایی که در فرآیند تولید این ورق از نورد گرم استفاده می‌شود، به عنوان یک نوع ورق گرم دسته‌بندی می‌شود.

در کل، برای تولید انواع ورق‌های فولادی، نیاز به استفاده از نورد گرم یا نورد سرد وجود دارد. در فرآیند نورد گرم که برای تولید ورق آجدار به کار می‌رود، شکل‌دهی ورق در دماهای بالا انجام می‌شود. به دلیل اینکه شکل‌دهی در دماهای بالا صورت می‌گیرد، نیازی به روانکار نیست. اگرچه لازم به ذکر است که ورق‌های گرم معمولاً خواص مکانیکی کمتری نسبت به ورق‌های سرد دارند.

همانطور که گفته شد، برای استفاده و خرید ورق فولادی، باید به خواص مورد نیاز توجه کرد. یکی از کاربردهای مهم ورق آجدار، کاهش اصطکاک است. همچنین، ناهمواری‌های متنوعی در این نوع ورق وجود دارد. این ورق‌ها معمولاً از ورق‌های گرید ST52 ساخته می‌شوند. با استفاده از گرید ST52 برای تولید این ورق‌ها، سختی آن‌ها بیشتر و مستحکم‌تر می‌شود.

دیگر انواع ورق های گرم

با توجه به کاربرد و خواص مورد نیاز، انواع بسیار متنوعی از ورق‌های گرم موجود هستند.

علاوه بر انواع معرفی شده، ورق‌های CK45، ورق های اسیدشویی، ورق A516، ورق A283، ورق A36 و ورق کاورپلیت از دیگر انواع ورق‌های گرم در بازار هستند. هر یک از این مقاطع در صنایع مختلفی کاربرد دارند. به عنوان مثال، ورق CK45 دارای مقاومت بالا به سایش و سختی است. همچنین، ورق A283 برای تولید مخازن نگه‌دارنده استفاده می‌شود و A36 نیز برای ساخت بدنه کشتی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا