از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
مقالاتدانشنامه مواد اولیه

آشنایی با گندله و فرایند تولید آن

Rate this post

آشنایی با گندله و فرایند تولید آن

یکی از مواد اولیه مهم در زنجیره تولید آهن، گندله است. سنگ آهن نمی‌تواند مستقیم در کوره‌های احیا به فولاد تبدیل شود، پس ابتدا آن را به کنسانتره و سپس به گندله و آهن اسفنجی تبدیل می‌کنند. برای تولید گندله از کنسانتره استفاده می‌شود، در واقع کنسانتره سنگ آهن با بنتونیت، پودر ذغال‌ سنگ‌، آب و برخی مواد دیگر مخلوط شده و سپس به مرحله گندله خام می‌رود؛ در این مرحله گندله خام به گندله‌ای تبدیل می‌شود که قابلیت استفاده در کوره احیا را داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی آهن رویال، گندله گلوله‌های تولید شده از کنسانتره است و هر چقدر تخلخل بهینه در آن بیشتر باشد، برای احیا بهتر است و برای بالا بردن تخلخل تولیدکنندگان از روش‌های خاصی استفاده می‌کنند.

برای استفاده در کوره بلند از گندله با سایز بزرگتر و استحکام بیشتر استفاده می‌کنند. در ایران برای تولید آهن اسفنجی بیشتر از روش احیا مستقیم به دلیل سوخت آن که گاز طبیعی است، استفاده می‌شود؛ سوخت کوره بلند کک است و به همین دلیل کمتر از این روش در ایران استفاده می‌کنند.

 

آشنایی با گندله و فرایند تولید آن
آشنایی با گندله و فرایند تولید آن

 

فرایند تولید گندله

تولید گندله از سه مرحله آماده‌سازی، تشکیل گندله خام و پخت تشکیل شده است، عمدتا روش‌های لورگی و آلیس چارلمرز برای تولید گندله به کار می‌رود که مراحل ابتدایی آن‌ها تفاوتی با یکدیگر ندارد و تفاوت این دو روش در مرحله سوم یعنی کوره‌ها و نحوه پخت آن‌ها است. در روش لورگی که عمدتا واحدهای گندله‌سازی کشور نیز از آن استفاده می‌کنند، برای سخت کردن گندله، در کوره آن‌ها را روی هم قرار داده و با عبور هوا از درون آن، دمش، مکش، پیش گرمایش و پخت را انجام می‌دهند و در نهایت مرحله خنک شدن انجام می‌شود. یکی از برتری‌های روش لورگی نسبت به آلیس چارلمرز این است که از هر دو نوع سنگ هماتیت، مگنتیت و مخلوط این دو می‌توان در آن استفاده کرد اما در روش آلیس چارلمرز تنها از مگنتیت و مخلوط مگنتیت و هماتیت می‌توان بهره برد.

 

عوامل موثر بر کیفیت گندله

یکی از عوامل مهم در کیفیت گندله مربوط به سنگ آهن است، گندله تولید شده از سنگ آهن مگنتیت با عیار بالا هم کیفیت بهتر دارد و هم میزان آن بیشتر خواهد بود. به طور کلی ساختار بلوری مواد، نوع افزدونی و اندازه ذرات از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت و استحکام گندله هستند. تخلخل، احیاپذیری، استحکام، مقاومت در برابر سایش و خوردگی، تورم و ترکیب شیمیایی را در گندله آزمایش می‌کنند، این فاکتورها از عوامل مهم در کیفیت گندله به حساب می‌آید.

 

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

  1. مطلب بسیار مفیدی بود.
    با تشکر از سایت خوب شما.
    موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا