از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه ورقمقالات

انواع و ویژگی های ورق صنعتی

Rate this post

انواع ورق صنعتی چیست؟ ورق های صنعتی چه کاربردی دارند؟ جنس انواع ورق های صنعتی از چیست؟ پرکاربردترین ورق صنعتی کدام است؟ ورق های صنعتی، یکی از مهمترین ارکان صنایع فعال در کشورما است. این ورق ها به خاطر کاربردهای گوناگونی که دارند، برای انواع صنایع و کسب و کارهای تجاری می‌توانند کارایی داشته باشند. در این مقاله از دانشنامه آهن رویال قصد داریم در مورد انواع ورق صنعتی صحبت کنیم و ببینیم که ورق های صنعتی از چه نوعی هستند؟ پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

یکی از مهمترین مواد اولیه و متریال مورد استفاده در صنایع گوناگون، ورق های صنعتی هستند. اهمیت ویژه ورق های صنعتی به خاطر کاربردهای فراوان آنها در صنایع مهم و حیاتی کشور است. از چرخه تولید خودروسازی گرفته تا کوچکترین وسایل آشپزخانه، همگی با استفاده از انواع ورق صنعتی تولید می‌شوند. برای تولید هر نوع ورق های صنعتی، یک نوع متریال به کار گرفته می‌شود.

انواع ورق صنعتی کدامند؟

انواع ورق صنعتی پرکاربرد از چه جنسی هستند؟

در این قسمت از مقاله، سعی ما بر این است که انواع ورق صنعتی را از نظر جنس بررسی کنیم و مهمترین موارد آن را خدمت شما ارائه دهیم.

نوع آلیاژی که در هر ورق صنعتی به کار رفته است، رفتار آن را متفاوت می‌کند. به همین دلیل، انتخاب ورق صنعتی بر اساس جنس بسیار حائز اهمیت است.

جنس انواع ورق صنعتی، تاثیر مستقیم در قیمت آن دارد و به علاوه طیف استفاده از آن را در صنایع گوناگون مشخص خواهد کرد.

انواع ورق های گالوانیزه از نظر جنس به دسته های زیر تقسیم می‌شوند:

1- انواع ورق صنعتی فولادی

بدون شک ورق های فولادی، پرکاربردترین نوع ورق صنعتی هستند که در صنایع مختلف از جمله راه‌سازی، ساختمان سازی، خودرو سازی، مخابرات، برق، لوازم خانگی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق های فولادی در کارخانه های مهم فولاد و آهن آلات کشور ساخته می‌شوند و بعد از فرآوری به بازار عرضه می‌گردند تا به دست مصرف کننده برسند.

برای تولید ورق های فولاد، انواع روش های نورد سرد و گرم به کار گرفته می‌شود که البته خروجی هر کدام از روش ها نوعی ورق متفاوت خواهد بود.

شایان ذکر است که ورق فولادی به عنوان مسطح ترین ورق موجود در صنعت هم شناخته می‌شود که از این بابت، محبوبیت های فراوانی بدست آورده است.

بد نیست بدانید که برای تولید ورق های فولادی در نورد گرم، صرف انرژی و میزان عملیات کمتر و ساده تر است و در فرآیند نورد سرد، میزان عملیات و صرف انرژی بیشتر و پیچیده تر خواهد بود.

به همین خاطر است که برای تولید انواع ورق های صنعتی فولادی از روش نورد گرم استفاده می‌شود.

2- انواع ورق صنعتی آلومینیومی

یکی دیگر از ورق های پرکاربرد صنعتی، از جنس آلومینیوم است. همانگونه که می‌دانید آلومینیوم به عنوان یک پروفیل سبک ولی مقاوم، کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل، تولید ورق صنعتی آلومینیومی در کشور رونق دارد.

ورق آلومینیومی تحت فرآیند نورد گرم ساخته می‌شود و از نظر کاربرد، دسته بندی های مختلفی دارد که پرداختن به آنها در این مقاله نمی‌گنجد.

انواع ورق صنعتی آلومینیومی
معرفی انواع ورق صنعتی

ورق های آلومینیومی در صنعتی ساختمان، ساخت در و پنجره، صنعت لوازم خانگی و غیره می‌توانند کاربرد داشته باشند.

مهمترین مزیت های ورق صنعتی آلومینیومی عبارتند از:

  • وزن سبک؛ پروفیل های آلومینیومی از وزن بسیار سبکی برخوردار هستند و به همین دلیل گزینه ای ایده آل برای مصرف در صنایع به شمار می روند.
  • استحکام عالی؛ علی رغم سبک بودن ورق های آلومینیومی، اما این ورق ها از استحکام و مقاومت خارق العاده ای در برابر انواع تهدیدها برخوردارند.
  • قیمت مناسب؛ با همه مزایایی که برای ورق های آلومینیومی گفتیم، این ورق اما دارای قیمت بسیار مناسبی است و به همین دلیل، استفاده از آنها به عنوان متریال اصلی برای ساخت برخی تجهیزات، مقرون به صرفه خواهد بود.

جالب است بدانید که با هدف جلوگیری از تنش های درونی این نوع ورق، در فرآیند نورد سرد ساخته می‌شوند. در روش نورد سرد، مقاومت ورق های آلومینیومی ممکن است تا چندین برابر افزایش یابد.

3- انواع ورق صنعتی مسی و برنجی

ورق های مس و برنج، از دیگر انواع ورق صنعتی پرکاربرد به شمار می‌روند که البته نسبت به دو مورد اول یعنی ورق فولادی و آلومینیومی از کاربرد کمتری برخوردارند.

ورق های برنجی از این دسته، با مقدار کمتری از روی تولید می‌شوند. مهمترین مزیت این نوع ورق ها این است که عملیات جوشکاری، لحیم کاری و سردکاری روی آنها به سادگی انجام می‌شود.

حالا با اضافه کردن مس به این نوع ورق ها، لایه ای مقاوم بر روی ورق صنعتی ایجاد می‌شود که در مقابل خوردگی مقاومت ورق را چندین برابر افزایش می‌دهد.

ورق های صنعتی مس و برن، در صنایع گوناگونی قابلیت استفاده دارند و به خاطر قیمت مناسب، در برخی از تولیدات به کار گرفته می‌شوند.

4- انواع ورق صنعتی گالوانیزه

ورق های صنعتی گالوانیزه را می‌توان پرکاربردترین انواع ورق فولادی دانست. البته این ورق ها بر پایه فولاد هستند که روکشی به جهت محافظت از آنها ایجاد شده است و جنس متمایزی نیستند.

ورق های فولادی در برابر رطوبت مقاوم نیستند و با خوردگی و زنگ زدگی آنها روبرو خواهیم بود. اما با روش گالوانیزه کردن (Galvanization) می‌توان فولاد را در برابر این تهدید، مقاوم کرد.

در فرآیند گالوانیزاسیون، ورق فولادی سرد را درون حوضچه ای از روی گداخته و مذاب فرو می‌برند و سپس آن را خارج می‌کنند. بعد از سرد شدن، ورق های روشن رنگی بدست می‌آید که تحت عنوان ورق گالوانیزه آن را به بازار عرضه می‌کنند.

 

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می‌شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: از چگالی ورق گالوانیزه بیشتر بدانید!

 

حالا که تا حدود زیادی با انواع ورق صنعتی آشنا شدیم، بهتر است که در مورد کاربردهای این ورق ها نیز بیشتر بدانیم.

برای افزایش دانش و آگاهی شما نسبت به انواع ورق های صنعتی، کاربرد آنها را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

کاربردهای انواع ورق صنعتی

به هر سو که بنگریم، می‌توانیم کاربردهای انواع ورق صنعتی را مشاهده کنیم.

صنایع بسیار زیاد و گسترده ای هستند که از ورق های صنعتی استفاده می‌کنند که ما در اینجا به برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

کاربرد هر ورق صنعتی به جنس آن بستگی خواهد داشت و می‌تواند استفاده های گوناگونی رقم بزند.

ورق های صنعتی که از طریق فرآیند نورد گرم تولید می‌شوند، به طور عمده در صنایع ساختمانی به کار می‌روند، چون استحکام آنها از هر ویژگی مهمتر است.

کاربرد انواع ورق صنعتی نورد گرم

اگر کیفیت و ظاهر در یک صنعت مهم باشد، از ورق های نورد گرم استفاده می‌شود، اما چرا؟

چون این ورق ها به لحاظ اقتصادی از مزیت های فراوانی برخوردارند و شکل پذیری خوبی نیز از خود نشان می‌دهند. بنابراین برای مقرون به صرفه شدن تولید، از ورق های نورد گرم استفاده می‌کنیم.

کاربرد انواع ورق صنعتی که در فرآیند نورد گرم تولید می‌شوند، عبارتند از:

  • صنایع ساختمانی
  • صنایع راه و شهرسازی
  • تولید قطعات خودرو
  • ساخت درب، پنجره و قفسه
  • تولید انواع پایه میز
  • ساخت لوله های فلزی
  • ساخت ریل و قطعات راه آهن
  • بدنه قطار

و غیره که در اینجا به مهمترین آنها اشاره کردیم و با آن آشنا شدید.

اما کاربرد ورق های صنعتی نورد سرد در کجا است؟

ورق های صنعتی نورد سرد، از انعطاف پذیری بیشتری برخودارند و به همین دلیل، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع ورق صنعتی که با نورد سرد تولید می‌شود، معمولا در پروژه ها و صنایعی که برای تولید، دقت و دوام بالا مورد نیاز است، بیشتر به کار می‌روند.

کاربردهای انواع ورق صنعتی

برای مثال، به جهت تولید قطعات ماشین لباسشویی، یخچال، ماشین ظرفشویی و غیره از نورد سرد استفاده می‌شود.

غیر از اینکه ورق های نورد سرد، از انعطاف خوبی برخوردارند، جوش پذیری بالایی هم دارند. به همین دلیل، برای اتصالات محکم در سازه ها، از ورق های نورد سرد استفاده می‌شود.

معروف ترین انواع ورق صنعتی نورد سرد، همان ورق گالوانیزه است که پیش تر در مورد آن در همین مقاله توضیحاتی ارائه کردیم.

ورق های نورد سرد، یکی از بهترین گزینه ها برای عایق بندی هستند. همچنین از این نوع ورق های م توان برای ساخت عوازل استفاده نمود.

به طور کلی، کاربردهای انواع ورق صنعتی نورد سرد به شرح زیر هستند:

  • صنعت خودرو سازی
  • صنایع برق
  • انرژی های تجدیدپذیر
  • ساخت توربین های بادی و برقی
  • صنایع مخابراتی و دکل ها
  • صنایع لوازم خانگی
  • تولید ابزارآلات و تجهیزات صنعتی
  • تولید لوازم آشپزخانه

و غیره که پرداختن به همه آنها در این مقاله نمی‌گنجد.

خرید انواع ورق صنعتی

خرید انواع ورق صنعتی از آهن رویال

شما می‌توانید انواع ورق‌های صنعتی را با بهترین قیمت به‌صورت آنلاین و تلفنی از آهن رویال خریداری کنید. این فروشگاه علاوه بر ورق‌های صنعتی، ورق‌های فولادی، ورق آهنی، ورق گالوانیزه و سایر محصولات فلزی را نیز به شما عرضه می‌کند. فرآیند ثبت سفارش در آهن رویال به‌صورت آنلاین انجام می‌شود و ارسال محصولات در کمترین زمان انجام می‌پذیرد.

آهن رویال، امکان مشاهده قیمت آهن آلات را به صورت لحظه ای و آنلاین فراهم کرده است. با توجه به اینکه قیمت ورق های صنعتی برای فعالان صنایع گوناگون از اهمیت بالایی برخوردار است، ما در آهن رویال این قیمت ها را از کارخانه های مختلف، برای شما عرضه می‌کنیم.

همچنین همانطور که گفته شد، برای خرید انواع ورق صنعتی می‌توانید از آهن رویال اقدام کنید. صدور فاکتور رسمی در سریعترین زمان ممکن، مهمترین مزیت این شرکت بزرگ به شمار می‌رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا