از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه میلگرد

میلگرد یا آرماتور فولادی

Rate this post

مقدمه

در حوزه‌ی ساخت و ساز، دو واژه‌ی “میلگرد” و “آرماتور فولادی” به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما ممکن است برخی افراد به اشتباه این دو مفهوم را با یکدیگر اشتباه کنند. در این مقاله، آهن رویال به هر یک از این محصولات به طور جداگانه می‌پردازد و سپس تفاوت‌های بین میلگرد و آرماتور فولادی را بیان می‌کند.

میلگرد چیست؟

میلگرد-چیست؟

میلگرد یکی از مواد اساسی در صنعت ساخت و ساز است که اصولاً از فولاد تولید می‌شود و در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود تا مقاومت و استحکام بنا را افزایش دهد. این محصول با توجه به اندازه و آلیاژهای مختلفی که برای تولید آن به کار می‌رود، تنوع بسیار زیادی دارد که منجر به ایجاد میلگردهایی با کاربردهای متنوع در صنایع و ساختمان‌سازی می‌شود.

میلگرد شامل انواع آجدار، ساده، کلاف آجدار و کلاف ساده است که توسط کارخانه‌های داخلی و با رعایت استانداردهای مورد تایید کشور به بازار عرضه می‌شوند.

آرماتور چیست؟

آرماتور-چیست؟

آرماتور به میلگردهایی گفته می‌شود که تغییر شکل داده شده و برای افزایش مقاومت و استحکام بتن درون آن قرار می‌گیرند. این نوع میلگردها به ویژگی‌های خاص خود شناخته می‌شوند، مانند خاموت و سنجاقک و…

آرماتورها در قسمت‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند و هدف اصلی آن‌ها مانند میلگردها، افزایش استحکام و مقاومت سازه است. برای تولید آرماتور، از هر دو نوع میلگرد ساده و آجدار استفاده می‌شود و این محصول فولادی طبق استانداردهای خاص خود تولید و به بازار عرضه می‌شود.

آرماتورها با تغییر شکل میلگردها، به دو نوع آرماتور طولی و آرماتور عرضی تقسیم می‌شوند. این آرماتورها با استفاده از سیم مفتول به یکدیگر متصل می‌شوند و به این ترتیب اسکلتی مشابه ساخته می‌شود که عملیات بتن‌ریزی را امکان‌پذیر می‌سازد.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: انواع استاندارد میلگرد چیست؟

میلگرد یا آرماتور فولادی؛ تفاوت در چیست؟

میلگرد-یا-آرماتور-فولادی؛-تفاوت-در-چیست؟

همانطور که اشاره کردیم، میلگرد به محصولات فولادی اطلاق می‌شود که به صورت خام تولید می‌شوند، اما آرماتورهای فولادی حاصل تغییر شکل میلگرد از طریق خم کردن و جوش دادن هستند و آماده قرارگیری در بتن می‌باشند.

میلگردها در کارخانه‌های تولیدی از مقاطع فولادی ساخته می‌شوند، اما آرماتورها با جوش دادن، خم کردن و برش میلگردها به یکدیگر متصل می‌شوند و با استفاده از سیم مفتول بهم بند می‌شوند؛ این عملیات آرماتوربندی نام دارد. به همین دلیل است که در تمام منابع از آرماتور به نام میلگرد تغییر شکل یافته استفاده می‌شود.

بتن، هرچند به عنوان یک ماده مقاوم که در برابر ضربه‌های احتمالی بسیار محکم است، در ساخت و ساز استفاده می‌شود، اما مانند سایر مصالح دیگر نقایصی نیز دارد. نقطه ضعف و عیب بتن، نداشتن مقاومت کافی در برابر نیروی کششی است. به همین جهت، استفاده از آرماتورها به عنوان یک ماده مستحکم برای مقاوم‌سازی بتن در برابر نیروهای کششی به حساب می‌آید. در واقع، استفاده از مقاطع فولادی متنوع به‌همراه بتن را آرماتوربندی می‌نامیم.

آرماتورهای تغییر شکل داده یا به‌عبارتی آرماتورها، وقتی‌که در بتن قرار می‌گیرند، در مقایسه با میلگرد خام، سازه‌ای محکم‌تر و بادوام‌تر به وجود می‌آورند؛ این دلیل استفاده از آرماتور در اسکلت‌سازی ساختمان‌ها است و باعث ایجاد سازه‌های بادوام‌تر می‌شود.

تفاوت دیگر میلگرد یا آرماتورهای فولادی این است که آرماتورها را نیز از نظر کاربرد و قرارگیری در اسکلت‌بندی ساختمان به دو دسته طولی و عرضی تقسیم می‌کنند. میلگردهایی که طولی کار گذاشته می‌شوند، آرماتور طولی و میلگردهایی که قرارگیری عرضی دارند، آرماتور عرضی نامیده می‌شوند.

برای استفاده از میلگردها به عنوان آرماتور عرضی از میلگردهایی با سایزهای ۶ تا ۱۲ میلی‌متر و برای استفاده برای بستن آرماتور طولی از میلگردهایی با اندازه‌های ۱۰ تا ۵۰ میلی‌متر استفاده می‌شود.

میلگرد-یا-آرماتور-فولادی؟

در ارتباط با مزایای آرماتوربندی، باید گفت که بتنی که با آرماتور مسلح شده باشد، نسبت به مصالح دیگر، قدرت بیشتری برای انبساط و انقباض دارد. از مزایای دیگر آرماتوربندی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش استحکام کششی بافت بتن
  2. مقاوم‌سازی بنای بتنی در برابر عواملی مانند آب و آتش
  3. شکل‌دهی هرچه بهتر بتن
  4. کاهش هزینه‌های نگهداری بنای بتنی
  5. جلوگیری و کاهش انحراف بنا از حالت اصلی و ابتدایی خود

تفاوت‌های چشمگیر میان میلگرد و آرماتور فولادی

در این مقاله، علاوه بر بررسی تفاوت‌ها بین میلگرد و آرماتور فولادی، به بحث قیمت این دو محصول نیز می‌پردازیم. برای درک بهتر موضوع، ابتدا باید بدانیم که هر دو این محصولات در واقع از میلگرد خام ساخته می‌شوند و به نوعی از فولاد و در اصل از آهن تشکیل شده‌اند. از این رو، قیمت آرماتور به‌طور مستقیم وابسته به قیمت میلگرد است و با هر نوسانی در قیمت میلگرد، قیمت آرماتور نیز تغییر می‌کند.

عوامل متعددی تأثیرگذار بر قیمت میلگرد داریم که باید به آن‌ها توجه کنیم. از جمله این عوامل می‌توان به نرخ ارز، عرضه و تقاضا، هزینه‌های حمل و نقل، نوسانات نرخ بازار بورس، سیاست‌های داخلی و خارجی و سایر عوامل مرتبط اشاره کرد. همگی این عوامل می‌توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت میلگرد تأثیرگذار باشند.

در نتیجه، برای تصمیم‌گیری بهینه و خرید اقتصادی، لازم است که همواره اطلاعات روزمره در زمینه‌ی اقتصادی و بازارهای مالی را دنبال کنیم. همچنین ارتباط با کارشناسان صنعت و بازار می‌تواند به‌عنوان یک منبع قابل اعتماد برای بررسی وضعیت بازار و تحلیل قیمت میلگرد و آرماتور فولادی مفید واقع شود.

در مجموع، با درک کامل تفاوت‌ها و نکات کلیدی میان میلگرد و آرماتور فولادی، می‌توانیم تصمیم‌گیری‌های موفق‌تری در زمینه ساخت و ساز و خرید مصالح صحیح‌تری انجام دهیم و از نتایج مثبت و مطلوب‌تری بهره‌مند شویم. همچنین در تمامی فعالیت‌های مرتبط با مصالح ساختمانی، دقت و دانش کافی را در نظر داشته باشیم تا به بهترین نتیجه‌ها دست یابیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا