از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه تیر آهن

آشنایی با نحوه تقویت تیرآهن ساختمانی

Rate this post

مقدمه‌ای درباره نحوه تقویت تیرآهن

بدون شک تیرآهن یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است اما گاهی نیاز است تا تیرآهن تقویت شود. حال سوال اینجاست که نحوه تقویت تیرآهن ساختمانی به چه شکل است؟

به صورت کلی، عمده خرابی‌ها و مشکلاتی که برای تیرآهن ساختمانی وجود دارد، در محل درز‌های تیرآهن اتفاق می‌افتد. به نوعی می‌توان گفت درزها و محل اتصال تیرآهن نقطه ضعف آن به حساب می‌آید و در صورتی که این نقطه ضعف رفع نشود، مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. در نتیجه برای حل این مشکل، تیرآهن را به شیوه‌های مختلف تقویت می‌کنند.

در خصوص نحوه تقویت تیرآهن لازم به ذکر است که تقویت تیرآهن به چندین روش انجام می‌شود. در اولین روش برای تقویت تیرآهن ساختمانی، از روکش‌های فلزی استفاده می‌کنند. این روکش‌ها باعث افزایش ضخامت بال تیرآهن و در نتیجه افزایش مقاومت و استحکام آن شده و  مانع از کمانش موضعی بال تیرآهن می‌شوند.

استفاده از سخت کننده‌های جان تیرآهن نیز یکی دیگر از روش‌های تقویت تیرآهن ساختمانی است. سخت کننده‌ها مقاومت برشی تیرآهن را افزایش داده و مانع از وارد شدن فشار اضافی به آن می‌شوند. سومین نحوه تقویت تیرآهن، استفاده از ورق‌هایی موازی با جان تیرآهن است که باعث مقاومت برشی تیرآهن می‌شوند.

علاوه بر این، استفاده از ژاکت بتنی تیرآهن نیز یکی دیگر از روش‌های تقویت تیرآهن ساختمانی است. استفاده از ژاکت‌های بتنی سختی تیرآهن را افزایش داده و در نتیجه باعث بالا بردن مقاومت و استحکام آن خواهند شد. همچنین این روکش‌های بتنی از تیرآهن در برابر آتش سوزی نیز محافظت می‌کنند. یکی دیگر از روش‌های جدید تقویت تیرآهن ساختمانی، به کار بردن پیش تنیدگی خارجی در تیرآهن است. در این روش از کابل‌ها و مفتول‌های فولادی برای افزایش مقاومت تیرآهن استفاده می‌شود. در ادامه اطلاعات کاملتری درباره نحوه تقویت تیرآهن و خصوصیات آن ارائه خواهیم کرد، پس این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.

نحوه تقویت تیرآهن ساختمانی

دلایل خرابی تیرآهن ساختمانی و نیاز آن‌ها به تقویت

همانطور که ذکر شد، عمده خرابی تیرآهن ساختمانی به دلیل کمانش کلی یا موضعی در جان و بال تیرآهن و در محل اتصال تیرآهن و درزهای آن است. به صورت کلی خرابی تیرآهن، دلایل مختلفی دارد که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح مقطع کم تیرآهن: اگر سطح مقطع تیرآهن ساختمانی کم باشد، تحمل بار و فشار وارده برای آن سخت است. در نتیجه همین موضوع باعث خرابی تیرآهن می‌شود.
  • لاغری بیش از حد مجاز تیرآهن: یک نکته قابل توجه در خصوص تیرآهن ساختمانی، عدم لاغری تیرآهن است. در صورتی که لاغری تیرها و ستون‌های یک سازه از حد مجاز بیشتر باشد، تیرها تحت نیروی فشاری قرار گرفته و تغییر شکل می‌دهند و در نتیجه احتمال خرابی آن‌ها و سازه بسیار بالا می‌رود.
  • عدم فشردگی مقطع تیرآهن: مقاطع فشرده در برابر نیروهای برشی مقاومت پایینی دارند. در نتیجه استفاده از آن‌ها در مناطق زلزله خیز مشکلات زیادی را به همراه خواهد آورد.
  • نقاط جوش: هر چند جوشکاری یکی از فرایندهای اتصال تیرآهن‌های ساختمانی به یکدیگر است اما اگر فرایند جوشکاری به صورت دقیق صورت نپذیرد، مشکلات زیادی را به همراه خواهد آورد و به نوعی نقطه ضعف تیرآهن به حساب می‌آید.
  • زنگ زدگی تیرآهن: تماس طولانی مدت تیرآهن با آب و رطوبت موجب کاهش مقاومت به خوردگی سازه می‌شود. لذا باید در فرایند انبارداری تیرآهن ساختمانی، دقت لازم را به خرج دهید.
  • خستگی: خستگی در فلزات از جمله تیرآهن ساختمانی یکی از مشکلات عدیده به حساب می‌آید. در صورتی که تیرآهن تحت تنش‌های تکراری شود، استحکام تیرآهن به شدت کاهش می‌یابد.
دلایل خرابی تیرآهن ساختمانی

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: تفاوت تیرآهن هاش و تیرآهن معمولی

تیرآهن ساختمانی و خصوصیات آن‌ها

از نظر شکل ظاهری، تیرآهن ساختمانی دارای انواع مختلفی است که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به تیرآهن آی، تیرآهن بال پهن یا اچ، تیرآهن لانه زنبوری و … اشاره کرد. هر کدام از این تیرآهن‌ها دارای خصوصیات منحصر به فرد خود بوده و کاربردهای متنوعی دارند. از جمله مهمترین مزایای تیرآهن ساختمانی می‌توان به افزایش سرعت ساخت و ساز به دلیل پیش ساخته بودن تیرآهن، استحکام بالاتر و کاهش فضای اشغالی نسبت به بتن و تیرهای بتنی، امکان استفاده در ارتفاعات و … اشاره کرد.

با این وجود تیرآهن ساختمانی معایبی نیز دارد. عدم مقاومت در برابر حرارت زیاد یکی از مهمترین مشکلات این محصولات است. عموما تیرآهن ساختمانی تا دمای 600 درجه سانتی گراد از استحکام خوبی برخوردار است اما در دماهای بالاتر از 600 درجه سانتی گراد، استحکام تیرآهن به شدت کاهش می‌یابد و در نتیجه احتمال تخریب سازه بالا می‌رود. از طرفی تیرآهن در برابر رطوبت مقاومت پایینی دارد و به شدت زنگ می‌زند. علاوه بر این، نقاط جوش و اتصالات تیرآهن در صورتی که از کیفیت پایینی برخوردار باشند، کاهش استحکام تیرآهن ساختمانی را در پی دارند.

مزایا و معایب تیرآهن ساختمانی

روش‌های خرید تیرآهن باکیفیت با قیمت مناسب

با توجه به نکاتی که ذکر شد، انتخاب و خرید تیرآهن ساختمانی باکیفیت برای فعالان در حوزه‌های عمرانی از اهمیت بالایی برخوردار است. به صورت کلی 2 روش برای خرید تیرآهن وجود دارد که خرید اینترنتی و خرید فیزیکی هستند. در این بین، فرایند خرید اینترنتی ساده‌تر است. از طرفی، قیمت تیرآهن عرضه شده در این روش به دلیل حذف واسطه‌ها پایین‌تر خواهد بود. همچنین کیفیت تیرآهن خریداری شده تضمین شده است زیرا این فروشگاه‌ها تیرآهن را از معتبرترین تولید کنندگان این محصول از جمله کارخانه ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه و … تهیه نموده و در اختیار مشتریان قرار می‌دهند.

آهن رویال یکی از معتبرترین مراکز فعال در زمینه عرضه انواع مختلف محصولات فولادی از جمله تیرآهن است و از طریق این فروشگاه می‌توانید برای خرید تیرآهن اقدام نمایید. از طریق شماره تلفن‌های موجود در سایت آهن رویال می‌توانید با متخصصین ما ارتباط گرفته و اطلاعات دقیق‌تری در خصوص نحوه تقویت تیرآهن ساختمانی، دلایل خرابی این دسته از محصولات فولادی و … به دست بیاورید. همچنین در صفحه اصلی سایت آهن رویال، قیمت روز محصولات فولادی مختلف از جمله تیرآهن ساختمانی آورده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا