از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
دانشنامه تیر آهن

کاربرد انواع سایز تیرآهن در سازه‌ها

Rate this post

مقدمه

ساختمان سازی از جمله صنعت های ضروری برای انسان امروزی است. با افزایش جمعیت شهر ها، نیاز به انواع آپارتمان نیز بیشتر می شود. از طرفی سازه های قدیمی نیز نیاز به بازسازی یا تخریب کامل دارند. از جمله مصالح پر استفاده در سازه های فلزی، تیرآهن ها می باشند. تیرآهن ها مقاطعی فولادی هستند که با به کارگیری آن ها افزایش استحکام سازه میسر می شود.

تیرآهن ها شامل انواع تیرآهن معمولی و تیرآهن هاش می باشند. در خرید تیرآهن، انتخاب نوع مناسب سازه حائز اهمیت است. دو فاکتور سایز و وزن تیرآهن ها، مهم ترین فاکتور ها برای انتخاب نوع کاربری مقطع در سازه می باشند. بعضی از سایز های تیرآهن ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. تیرآهن های 16، 18 و 20 سه سایز پر مصرف انواع تیرآهن ها می باشند.

افزون بر انواع سایز تیرآهن، فاکتور های دیگری نیز در تعیین نوع تیرآهن تاثیرگذار می باشند. از جمله این فاکتور ها می توان به ضخامت تیرآهن، استاندارد آن، نوع فولاد به کار رفته و همچنین سازنده آن اشاره داشت.

تیرآهن چه کاربردی در ساخت و ساز دارد؟

تیرآهن ها از جمله پر مصرف ترین انواع مقاطع در ساختمان سازی می باشند. اما تیرآهن ها تنها مقاطع فولادی نیستند که از آن در ساخت استفاده می شود. تیرآهن ها عموما در اسکلت های فلزی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد تیرآهن در ساخت و ساز غالبا در بخش تیر و ستون اسکلت فلزی می باشد. به طور کلی تیرآهن ها موجب انتقال بار های وارده به فونداسیون و زمین می شوند و از این جهت موجب افزایش مقاومت سازه می گردند. به همین جهت است که مقاومت تیرآهن همواره مورد توجه مهندس و پیمانکار ساختمان قرار دارد و در خرید تیرآهن، مقاطع مقاوم تر اولویت دارند.

📌مقاله مرتبط

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: هزینه حمل تیرآهن به چه عواملی بستگی دارد؟

کاربرد انواع سایز تیرآهن در سازه‌ها چیست؟

همانطور که در ابتدای محتوا به آن اشاره داشتیم، دو فاکتور سایز و وزن از جمله مهم ترین فاکتور ها برای کاربرد انواع تیرآهن می باشند.

زمانی که پیمانکار پروژه سفارش خرید تیرآهن را ثبت می کند، فروشنده مقاطع را در قالب بندیل های 2.5 الی 5 تنی ارسال می نماید. بندیل تیرآهن در واقع همان بسته بندی جهت ارسال و حمل و نقل تیرآهن می باشد. بندیل های ارسالی توسط کارخانه های تولیدی تیرآهن وزن یکسانی دارند. این وزن در هر یک از کارخانه ها ممکن است متفاوت باشد. از آن جایی که بندیل ها وزن مشخصی دارند، تعداد شاخه های تیرآهنی که در هر بندیل قرار می گیرد به سایز تیرآهن بستگی دارد. طبعا سایز بزرگتر تیرآهن وزن بیشتری داشته و به همین جهت تیرآهن های سایز بزرگ تر، تعداد شاخه های کمتری در هر بندیل دارند.

کاربرد تیرآهن سایز 12، 14 و 16 چیست؟

تیرآهن های سایز 12 حدودا 125 کیلوگرم وزن دارند. تیرآهن های سایز 14 حدودا 155 کیلو و تیرآهن های سایز 16 نیز 190 کیلوگرم به صورت تقریبی وزن دارند. کاربرد این سه سایز تیرآهن در ساخت المان های سازه ای می باشد. از جمله این المان ها می توان به ستون، تیر، خرپا، نعل درگاه و اجرای سقف اشاره داشت.

کاربرد تیرآهن های سایز 18 و 20 چیست؟

دو سایز پر مصرف انواع تیرآهن ها، سایز های 18 و 20 می باشد. تیرآهن های تولیدی در سایز 18 وزن 226 کیلوگرمی دارند. تیرآهن های سایز 20 نیز وزنشان 269 کیلوگرم می باشد. این تیرآهن ها از جمله تیرآهن های سنگین وزن حساب می شوند و کاربرد آن ها برای سازه های بزرگ و عظیم می باشد.

لازم به ذکر است که 5 سایز مذکور از تیرآهن ها تنها سایز های تولیدی تیرآهن ها نمی باشند. کارخانه های تولیدی نظیر کارخانه ذوب آهن اصفهان که از جمله مشهور ترین تولید کنندگان این زمینه است، تیرآهن های سایز 22، 24، 27 و 30 نیز تولید و عرضه می نماید.

کاربرد انواع سایز 14 و 16 تیرآهن در ساخت تیر لانه زنبوری

تیرآهن های 14 و 15 همانطور که گفته شد در ساخت المان های سازه ای کاربرد دارند. اما یکی دیگر از کاربرد های این انواع سایز تیرآهن، ساخت تیر لانه زنبوری می باشد. تیر های لانه زنبوری از جمله تیر هایی هستند که در بدنه آن ها بخش هایی تو خالی و به شکل شش ضلعی قرار دارد. این تیر ها عموما در ساخت پل ها مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که بخش های توخالی این تیرها موجب کم تر شدن وزن آن ها می گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا