از فروشگاه تخصصی آهن رویال و استعلام قیمت لحظه ای آهن و کلیه مقاطه فولادی بازدید فرمایید.

بازدید از فروشگاه
اخبار

بهبود بازار سنگ آهن چین

Rate this post

به نقل از پایگاه خبری فولاد ایران: آخرین قیمت سنگ آهن وارداتی چین خلوص 62 درصد در چین 2.25 دلار رشد روزانه داشته 116.75 دلار هر تن خشک سی اف آر چین ثبت شد. افزایش فعالیت بازار با امید به بسته های حمایتی دولت چین قیمت ها را بالا برد.

از دیرباز کشور چین یکی از مراکز تجارت جهانی به شمار می آمد. با قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم، شاهد حجم گسترده ای از مبادلات تجاری بین ایران و چین بوده ایم. امروز این کشور، بزرگترین شریک تجاری اقتصاد ایران میباشد.

به گزارش فولاد ایران، جلسه اخیر دفتر سیاسی مرکزی حزب کومونیست چین نشانه های مثبتی برای بازار املاک این کشور داشته است. دولت چین احتمالاً در چند هفته آینده جزئیات بیشتری از سیاست های حمایتی خود را منتشر خواهد کرد. ضمناً در این جلسه به فعال شدن بازار سرمایه نیز اشاره شد. در نتیجه، برخی از منابع بازار به بهبود چشمگیر تقاضای سنگ آهن امیدوارند.

در کل فعالان بازار هنوز منتظر حمایت‌های بیشتر دولت چین از وضعیت اقتصادی و اعلام بسته‌های محرک اقتصادی جدید هستند. در بورس دالیان نیز قیمت سنگ‌آهن ۹‌درصد رشد هفتگی داشت که نشانه امیدواری بیشتر تجار بین‌المللی به بهبود تقاضای چین است. فعالیت فولادسازان چینی در ماه مه ‌روند صعودی داشت و بازار را امیدوار کرد ولی با این حال، تحلیلگران معتقدند که حمایت بیشتر دولت چین برای اطمینان از تداوم بهبود اقتصادی آن مورد‌نیاز است، زیرا سایر داده‌های اقتصادی از جمله تولیدات صنعتی ماه آوریل این کشور خیلی امیدوارکننده نبود.

به نقل از چندین منبع خبری، تخمین زده می شود که ۱۲ کوره بلند در چین تولید خود را از سر خواهند گرفت و ۷ کوره نیز تعمیرات اساسی خواهند شد. در نتیجه انتظار می رود تولید آهن خام بزودی در مقایسه با ماه می حدود ۷۰۰۰۰۰ تن افزایش یابد.

سنگ آهن

سنگ آهن (به انگلیسی: Iron ore) کانسنگی است که ۵ درصد از پوسته زمین را در تشکیل می‌دهد. با استخراج سنگ آهن خام از پوسته زمین و تفکیک ناخالصی‌ها، پودر تیره رنگ نقره ای – قهوه ای آهن به حاصل می‌شود. این عنصر به راحتی اکسیده می‌شود و به تنهایی خیلی محکم نیست و برای افزایش استحکام آن جهت به‌کارگیری در بخش‌هایی چون ساختمان سازی، آلیاژ آن با استفاده از عناصر بسیاری تهیه می‌شود. این عناصر متفاوت هستند و متداول‌ترین آن‌ها نیکل و کروم است.

  • موارد مصرف

سنگ آهن، ماده اولیه تولید فولاد است و ۹۸ درصد سنگ آهن استخراج شده در سطح جهان برای تولید فولاد به کار می‌رود. صنایع خودرو سازی و ساخت و ساز، بخش‌های اصلی مصرف‌کننده فولاد هستند و در نتیجه میزان تقاضای فولاد این بخش‌ها بر تقاضا و قیمت سنگ آهن تأثیر گذار است.

سنگ معدن غنی از آهن، کاربرد های دیگر نیز دارد که برخی از آنها به معنای واقعی کلمه پرکاربرد هستند. به عنوان مثال سنگ آهن در لوازم آرایشی و بهداشتی و در تولید برخی رنگ ها و جوهرها استفاده می شود. تولیدکنندگان ، سنگ‌ های با عیار بالا و پایین را که حاوی ناخالصی‌ های مختلف مخلوط با آهن هستند، تشخیص می‌ دهند و مصارف نهایی سنگ آهن را تعیین می‌ کنند.

هنگامی که معادن سنگ آهن شناسایی می‌ شوند، مهندسان و زمین‌ شناسان سنگ را مطالعه و بررسی می‌ کنند تا درباره نوع آن اطلاعات بیشتری کسب کنند و بازده بالقوه معدن را تعیین کنند. اگر ذخایر کوچک باشند، برداشت سنگ معدن ممکن است از نظر مالی عملی نباشد، زیرا درصد کمی وجود دارد که هزینه ای برای توسعه و مدیریت معدن ندارد.

در تولید فولاد بیشتر سنگ آهن تولید شده در سراسر جهان مصرف می شود.برای تولید فولاد شرکت ها قبل از ذوب ، سنگ آهن را خرد کرده و پیش فرآوری می کنند تا فلز محبوس شده را با یک واکنش حرارتی و شیمیایی آزاد کنند. این روش را می توان برای ساختن به اصطلاح “آهن خوک”، بلوک های جامد آهن که می توانند بیشتر پردازش شوند، استفاده کرد. آهن خام را می توان در آلیاژها استفاده کرد و به روش های مختلفی برای ساخت محصولات فولادی مختلف و همچنین سایر مواد حاوی آهن فرآوری کرد.

  • فرآیند تولید

برای تولید ۱ تن آهن در یک کوره بلند نیاز به ۷۵/۱ تن سنگ آهن، ۷۵۰ کیلو زغال سنگ و ۲۵۰ کیلو سنگ آهک می‌باشد که ۵/۴ متریک تن هوا نیز مصرف می‌کند. دمای هوا در مرکز کوره به ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد. در فرایند تولید روش‌های گوناگونی وجود دارد.

  • جایگزین

سنگ آهن جایگزین مستقیمی ندارد ولی مصرف‌کننده اصلی آن، یعنی فولاد جایگزین‌هایی دارد. از جمله رقابت بالایی با فلزهای دیگری چون آلومینیوم دارد که استفاده آن در صنایعی چون خودروسازی رو به افزایش است. همچنین در تولید، کانتینر، پلاستیک و شیشه جایگزین‌هایی برای فولاد هستند. از دید دیگر، فلزهایی چون آلومینیوم برای تولید نیازمند درصد زیادی مصرف برق هستند در نتیجه مصرف فولاد رایج تر است. حجم محدودی از آهن قراضه مجدداً بازیافت می‌شود ولی بازیافت فولاد از هر فلز دیگری بیشتر است. گرچه از بازیافت قراضه، فولاد نیز تولید می‌شود ولی حجم کلی آن در حال حاضر کافی نمی‌باشد.

  • تولید

در سال ۲۰۰۹ میلادی تولید سنگ آهن جهان معادل ۱ میلیارد و ۶۹۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تن بوده که ۲/۳ درصد نسبت به سال ۲۰۰۸ کاهش داشته‌است. این کاهش در آمریکا و اروپا رخ داده که تولید سنگ آهن آمریکا ۲/۲۸ درصد و اروپا ۴/۱۱ درصد افت داشته‌است.

تولیدکننده اصلی سنگ آهن استرالیا است و پس از آن چین و برزیل قرار دارند. دیگر تولیدکنندگان بزرگ روسیه و آمریکا هستند. سال ۲۰۰۹ کل تولید سنگ آهن استرالیا ۳۹۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن بوده و پس از آن چین با ۳۴۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تن در رتبه بعدی قرارداشته است. در هر حال تفاوت موجود میان استرالیا و چین در این است که تولید استرالیا صادر می‌شود در حالی که چین کل تولید خود را مصرف می‌کند. چرا که بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان است و یکی از بازارهای اصلی مصرف سنگ آهن را داراست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا